30. listopadu 2016

Jak na Pojištění dronu

Jak na Pojištění dronu

Jak pojistit dron?

Povinné ručení musí mít každý komerční dron

Zde to funguje podobně jako u pojištění vozidel. Pokud při provozování dronu způsobí škodu třetí osobě, povinné ručení (pojištění odpovědnosti za škodu) uhradí způsobenou škodu, a to až do výše cca 26 milionů. Každý komerční dron musí mít toto pojištění v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady č. 785/2004.


Jaké údaje si připravit k pojištění dronů?

Podobně jako u pojištění automobilů, i u dronů potřebuje pojišťovna znát informace nejen o přístroji, ale také o samotném pojistníkovi. Vyřizování pojištění dronů můžete urychlit, když si dopředu připravíte tyto informace.
  • Vzletová hmotnost
  • Rok výroby
  • Datum pořízení (nutno doložit doklad o koupi)
  • Specifikace integrované výbavy
V případě komerčního využití je ještě potřeba poznávací značka a žádost o registraci na ÚCL. Pokud se pojišťuje dron starší než 14 dní od koupě, je potřeba dodat také fotodokumentaci stroje.

více zdroj droni.cz





Přečetli jsme předpisy pro rekreační drony. Toto musíte splnit, když chcete létat třeba s Mavicem



Základní pravidla letového provozu na území Česka upravuje především zákon č. 49/1997 Sb. o civilním letectví a letecký předpis – pravidla létání – L2. Bezpilotních letadel, leteckých modelů a dronů všeho druhu se pak vysloveně týká Doplněk X – Bezpilotní systémy. Právě v něm jsou popsané klíčové podmínky létání od primitivní hračky, se kterou budete blbnout na zahradě, až po profesionální dron a komerční provoz, ke kterému je třeba licence.
Pojďme si tedy projít několik základních pravidel, které musíte dodržet při létání pro vlastní zábavu... Více na: https://www.zive.cz/clanky/precetli-jsme-predpisy-pro-rekreacni-drony-toto-musite-splnit-kdyz-chcete-letat-treba-s-mavicem/sc-3-a-192635/default.aspx#part=1














2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Má se křesťan pojišťovat?

http://financni-kompas.cz/ma-se-krestan-pojistovat/

Roman Brázda řekl(a)...

No tak o pojištění dronu slyším poprvé. Nicméně pro jejich majitele to určitě dává smysl. Já dron bohužel nemám, ale i tak téma pojištění v posledních dnech hodně řeším. Konkrétně tedy životní pojištění. Zatím žádnou životní pojistku uzavřenou nemám, ale říkám si, že v dnešní době je asi dobré něco takového mít.