28. února 2018

Best audiobooks player

Best audiobooks player     





Zdroj česky čtených audioknih
např.: www.Audioteka.czwww.AudioLibrix.com ,     

Winston Churchill

Jedinečný životopis - náhled do života a způsobu přemýšlení:

Faktor Churchill : Vzpomínky a biografie : Nejlepší audioknihy



Faktor Churchill - audiokniha obsahuje životopis Winstona Churchilla, jehož autorem je Boris Johnson.
Čte Pavel Rímský.
Režie Jakub Tabery.
Mistr zvuku Jan Kacian.






Exodus - Leon Uris


Děj je upředen z řady autentických příběhů, které se pojí s milostným příběhem americké ošetřovatelky a mladého hrdiny Mossadu. Kniha zároveň zachycuje nejen život v evropských židovských ghettech, pogromy v Rusku, zrod sionismu a kibuců, vznik státu Izrael, ale také třeba principy tzv. ropné politiky či dobu britského mandátu v Palestině. Jeden z Urisových nesčetných fanoušků kdysi poznamenal, že se prostřednictvím jeho děl seznámil s úžasnou spoustou faktů. Snad nejvíce to právě platí o Exodu, při jehož přípravě autor pročetl několik set knih, hovořil s více než 1200 očitými svědky a procestoval desítky tisíc kilometrů. Kniha se stala mezinárodním bestsellerem, byla přeložena do více než 50 jazyků a v USA je považována za největší bestseller po Jihu proti Severu od Margaret Mitchellové. Podle románu byl natočen v roce 1960 film a v roce 1971 se stal předlohou pro muzikál. Uris se sám k tématům použitým v Exodu několikrát vracel.


ČRo - SERIÁL Leon Uris: Exodus

celou knihu odvysílal již min. 2x Český rozhlas ale lze ji buď také zakoupit nabo v mp3 stáhnout na internetu


Dawn on the Horizon: Survivor of Sobibor on the Exodus Journey


Exodus 1947 was a ship that carried 4,500 Jewish immigrants from France to British Mandatory Palestine on July 11, 1947
source: wikipedia



Panáček v říši mluveného slova níže píše:
(stránky přátel rozhlasových her a mluveného slova vůbec)

Leon Uris. Dramatický seriál o počátcích státu Izrael. Přeložila Štefánia Lorándová a Hana Žantovská. Dramatizace Josef Hlavnička. Stereoscénář Radek Veselý a Hana Kofránková. Dramaturg Hynek Pekárek. Režie Hana Kofránková.

Osoby a obsazení: Mandria, řecký loďař (Pavel Pípal), generál Buce Sutherland (Josef Somr), generál Tevor-Browne (Radoslav Brzobohatý), major Freddy Caldwell (Jan Vlasák), Mark Parker (Jiří Ornest), Kitty Fremontová (Marta Vančurová), Ari Ben Kanaan (Jiří Štěpnička), David Ben Ami (Ivan Řezáč), doktor Liebermann (Rudolf Pellar), Dov Landau (Marek Libert), Karen (Věra Hučínová), Bárak Ben Kanaan (Soběslav Sejk), Sára, Bárakova žena (Marie Marešová), Akiba (Petr Haničinec), hlas (Petr Pelzer), hlas (Jaroslav Someš), celník (Pavel Oskar Gottlieb), taxikář (Steva Maršálek), recepční (Miloš Rozhoň), mladší žena (Květoslava Straková), sluha gen. Stherlanda (Rudolf Kubík) a hlas (Hana Kofránková).

Natočeno v roce 1998 (46 min). Premiéra prvního dílu 10. 5. 1998 (ČRo 3 Vltava, 10:30 – 11:15 h.). Premiéra osmého dílu 5. 7. 1998. Repríza první dílu 11. 3. 2018 (ČRo 3 Vltava, 11:30 h).

Lit.: Velíšek, Martin: Leon Uris: Exodus. In web ČRo 3 Vltava, 11. březen 2018 (článek). – Cit.: Rozhlasový seriál podle románu o tragických osudech židovského národa a dramatických počátcích státu Izrael. (…) Název románu, podle kterého byl rozhlasový seriál natočen, je totožný se jménem lodi Exodus, jedné z mnoha, na kterých se pokoušeli židovští uprchlíci doplout do Palestiny. Základní linkou vyprávění je příběh americké ošetřovatelky a příslušníka ilegální izraelské armády. V mnoha odbočkách a reminiscencích však vypráví dějiny moderního státu Izrael. Seriál uvádíme při příležitosti 70. výročí vyhlášení nezávislosti Izraele.

Leon M. Uris se narodil 3. srpna 1924 v Baltimore, v americkém státu Maryland Baltimoru v rusko-polské židovské rodině. Roku 1942 zanechal studií na střední škole a stal se příslušníkem americké námořní pěchoty. Zúčastnil se známých bitev na japonských ostrovech Guadalcanal či Tarawa. Později onemocněl malárií a vrátil se do Spojených států. O bojích v tichomoří vypráví jeho první a také velmi úspěšný román z roku 1953 Battle Cry (Válečný křik).

O tři roky později napsal Uris svůj nejznámější román Exodus. V USA se dílo stalo po Severu proti Jihu Margaret Mitchellové největším bestsellerem a bylo přeloženo do téměř 50 jazyků. Leon Uris v něm dokázal skvěle skombinovat napínavý fiktivní děj s obrovským množstvím reálií. Však také při jeho přípravě provedl rozsáhlé rešeršní práce. Objížděl pamětníky a nastudoval historické práce. A to je to, co mnozí čtenáři jeho díla oceňují – knihy jsou poutavým zdrojem informací.

K Exodu se Uris několikrát vrátil. Epizodu z povstání ve varšavském ghettu rozpracoval v titulu Milá č. 18, což byla adresa ústředí odboje.

Jiná epizoda stála za dlouholetým soudním sporem. Urisovo nakladatelství zažaloval polský lékař Wladyslaw Dering, jehož jméno je v Exodu uvedeno v souvislosti s osvětimskými pokusy na lidech. Britský soud mu nakonec přiznal náhradu půl penny, ale musel uhradit celé soudní výdaje. Spisovatel celý případ použil coby základ románu Queen’s Bench VII (Soud Jejího Veličenstva, 1970).

Podle románu Exodus byl natočen film s Paulem Newmanem, stal se i základem muzikálu. Sám Uris byl také úspěšným filmovým scenáristou, spolupracoval i s věhlasným Alfredem Hitchcockokem (sic!).






Steve Jobs - Walter Isaacson



Kniha od Waltera Isaacsona, autora známých životopisů Benjamina Franklina a Alberta Einsteina, je exkluzivním životopisem Steva Jobse, zakladatele Applu, sepsaným s jeho pomocí a podporou. Na podkladě více než čtyřiceti rozhovorů s Jobsem provedených v průběhu dvou let - a stejně tak interview s více než stovkou členů jeho rodiny, přátel, konkurentů, soupeřů i kolegů - pojednává tato kniha o životě plném vrcholů i propastí a o pronikavě intenzivní osobnosti tvořivého podnikatele, jehož vášeň pro dokonalost a železné odhodlání zcela převrátilo šest odvětví lidské činnosti: osobní počítače, kreslené filmy, hudbu, telefony, počítačové tablety a digitální tisk. V době, kdy se společnosti po celém světě snaží vybudovat ekonomiku digitálního věku, stojí Jobs v popředí jako nejvyšší ikona v oboru vynalézání nových věcí a představivosti uvedené do praxe. Věděl, že nejlepší způsob, jak vytvořit v 21. století nějaké hodnoty, je ve spojení kreativity a technologie, takže vybudoval firmu, kde jsou převratné nápady kombinovány s pozoruhodnými technickými počiny. Ačkoli Jobs na této knize spolupracoval, nesnažil se o žádnou kontrolu toho, co už bylo napsáno, ani nechtěl mít právo přečíst si knihu předtím, než bude vydána. „Udělal jsem hodně věcí, na něž nejsem pyšný, jako když jsem dostal svou přítelkyni ve 23 letech do jiného stavu a jak jsem se s tím vypořádal,“ přiznal se. „Ale nemám ve skříni žádné kostlivce, kteří by nesměli ven.“ Jobs mluvil otevřeně, občas dokonce krutě o lidech, s nimiž pracoval či proti nimž vystupoval. A podobně si i jeho přátelé, nepřátelé a kolegové vytvořili nepřikrášlený pohled na vášně, démony, perfekcionismus, touhy, dovednost, ďábelskost a posedlost pro vedení, které tvarovaly jeho přístup k podnikání i k novátorským výrobkům, jež byly toho všeho důsledkem.

Jobs doháněl lidi kolem sebe k zuřivosti a zoufalství. Ale jeho osobnost a výrobky se tak vhodně doplňovaly, stejně jako se o to snažil u hardwaru a softwaru Applu, jako by to byla součást jakéhosi integrovaného systému. Jeho příběh je proto jak poučný, tak varující, plný lekcí o novátorství, charakteru, vůdcovství a hodnotách.

zdroj:
www.kosmas.cz/knihy/163937/steve-jobs/

Einstein: jeho život a vesmír

Inovátoři















Nejlepší audioknihy zdarma,
o kterých jste určitě nevěděli. Krimi, komedie i audio pohádky pro děti
https://dvojka.rozhlas.cz/nejlepsi-audioknihy-zdarma-o-kterych-jste-urcite-nevedeli-krimi-komedie-i-audio-8214042
 

https://zvukoveknihy.cz
 

Databáze knih
https://www.databazeknih.cz/novinky




Josef Schovanec autista, filosof, spisovatel  -  autista


Dlouhé audioknihy z youtube – seznam

České osobnosti


Britská Operace Vegetarian
Operace Vegetarian: plán na vyhladovění Němců by skončil apokalypsou


Best audiobooks player for android or iphone iOS




vegan, vegetarian

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

EXODUS
nevím proč nelze audiobook této kvality poslouchat kdykoliv na státním ČRo
https://vltava.rozhlas.cz/leon-uris-exodus-6936587

nastesti ji lze zakoupit nebo stahnout zde

https://uloz.to/hledej?q=exodus+leon+uris

to by byla práva tak drahá?
kvalitni material si ale ukladejte (korporace asi zamezi stahovani )