3. ledna 2016

25 stromů, které je možné použít pro výrobu sirupu

25 stromů, které je možné použít pro výrobu sirupu


maplespilewildfoodism2
google překlad:
Jako zimní ubývá a jarní přístupy, divoké foodists po celé Severní Americe proniknout do starodávné tradice výroby cukru - hlavně, transformace javoru mízy do javorového sirupu a cukru.

Tento proces, dědí z domorodých Američanů na prvních osadníků, je stále poměrně populární dnes, a je zodpovědný za jeden z mála divokých potravin, které mohou být komerčně dostupné ve většině supermarketů.

 
Většina lidí si spojuje sirup s javorem, a ačkoli hodně z dnešního sirupu však pocházejí z cukrového javoru, všechny druhy javoru může být využit. Ještě lepší je, mnoho dalších stromů z jiných rodů může být využit pro extrakci SAP, což v konečném důsledku může být se změnil na lahodné sirup.
V tomto příspěvku, nebudu diskutovat o metody používané při klepnutí na výrobu cukru. Pokud jste seznámeni s procesem, existuje celá řada velkých webů, videí a knih, aby vás.
Spíše bych chtěl poskytnout seznam různých stromů (javory, břízy, vlašské ořechy, atd.), Které můžete úspěšně klepnout a přinést úžasné, sladké výrobky.



Javor cukrový (Acer saccharum)
Cukr javorový získá nejvyšší objem a koncentraci mízy, což je vynikající kandidát pro vrtání. Jeho obsah cukru je přibližně 2,0%.
 
Javor černý (Acer nigrum)
Černé javory produkují tolik sladké mízy jako cukr javory. Stromy podobají cukru javory a mohou být rozlišeny podle jejich listy. Černé javory mají tendenci mít listy s třemi hlavními laloky, zatímco listy z cukrové javory mají pět laloků.
 
Javor červený (Acer rubrum)
Sap výnosy z červené javory jsou obecně nižší než ty z cukrové javory, i když některé výčepní operace využívají pouze červené javory. Stromy bud už dříve na jaře, což může snížit kvalitu sirup se blížit ke konci cukrovat období.
 
Javor stříbrný (Acer saccharinum)
Stejně jako červené javory, stříbrné javory bud v dřívějším průběhu jara a mají nižší obsah cukru než cukr javory (1,7% ve srovnání s 2,0%).
 
Javor mléč (Acer platanoides)
Původem z Evropy, Norsko javory jsou nyní považovány za invazivní během hodně ze Spojených SATES. Nejsou tak sladká jako cukru javor, ale může být využit bez ohledu na to.
 
Boxelder (Acer negundo)
Také známý jako Manitoba javor, boxelders lze nalézt roste v městských oblastech a podél silnic. Jsou nedoporučuje jako první volba pro výrobu cukru, i když výrobci javor v kanadských prérií spoléhají téměř výhradně na boxelders pro jejich mízu. Výzkum naznačuje, že boxelders může přinést jen polovinu sirupu typických cukru javory.
 
Bigleaf javor (Acer macrophyllum)
Bigleaf javor představuje hlavní druh javoru rostoucího mezi centrální Kalifornii a Britské Kolumbii. Rodilí Američané poklepal tyto stromy po celá staletí, a přestože je obsah cukru a průtok mízy jsou menší než ty, které z cukrové javory, mohou tyto stromy i nadále poskytovat komerčně životaschopné zdroj sirupu na pobřeží Tichého oceánu.
 
Canyon javor, velký zub javor (Acer grandidentatum)
Tyto stromy se vyskytují především po celých Spojených státech Rocky Mountain. Oni také rostou v Texasu, kde oni jsou jen Uvalde bigtooth javory. Obsah cukru je srovnatelná s cukru javor, ale objem vyrobené mnohem méně.
 
Rocky Mountain javor (Acer glabrum)
Rocky Mountain javory jsou domácí v západní části Severní Ameriky, a byly tradičně používají různé skupiny, včetně plošině domorodci.
 
Gorosoe (Acer mono)
Gorosoe, který překládá k "stromu, který je dobrý pro kosti," je nejvíce obyčejně využit javor v Koreji. SAP se obvykle konzumují v čerstvém stavu jako nápoj , a ne scvrkla na sirup.
 
Ořešák, bílý ořech (Juglans cinerea)
Ořešák produkuje mízu, která poskytuje zhruba 2% cukru - podobně cukru javory. Načasování a celkový objem mízy jsou také srovnatelné cukru javory.
 
Ořešák černý (Juglans nigra)
Černý ořech strom je cenný dřevin, jehož míza proudí na podzim, v zimě a na jaře. Je častější na středozápadě, než v severovýchodních Spojených státech. 
 
Ořešák - Heartnut (Juglans ailantifolia)
Kultivar japonské vlašských ořechů, heartnuts mají obsah cukru srovnatelné s cukru javory, ale produkují mnohem méně mízu. 
 
Anglický vlašský ořech (Juglans regia)
To jsou vlašské ořechy obyčejně jedené a zakoupené v supermarketech. Oni nejsou obvykle nachází ve východní části Spojených státech, ale spíše se pěstují nejvíce hojně v Kalifornii. Anglicky ořešáky může být úspěšně využit, a to zejména když je vystaven mrazu zimě a na jaře. 
 
Bříza papírovitá (Betula papyrifera)
Papír Bříza má nižší obsah cukru než cukr javoru (méně než 1%), ale je nejsladší z bříz. 
 
Žlutá bříza (Betula alleghaniensis)
Bylo zjištěno, že žlutá bříza, že mají vyšší minerální složení, nižší obsah cukru a vyšší ORAC hodnotu (měřítko antioxidační kapacity) než cukr javoru. 
 
Bříza tuhá (Betula lenta)
Původem z východní části Severní Ameriky, černá bříza je nejvíce populární pro jeho použití při výrobě březové pivo. A jak tento seznam naznačuje, černá bříza může být využit. 
 
Černá bříza (Betula nigra)
Našel roste hojně v jihovýchodní Spojených státech, a zasadil jako okrasný na severovýchodě, řeka bříza může být úspěšně využit. 
 
Šedá bříza (Betula populifolia)
Šedá bříza je více než keř stromu, ale může být využit, pokud roste dostatečně velký. 
 
Evropská bříza bělokorá (Betula pendula)
Původem z Evropy a pěstuje jako okrasná v městských a příměstských oblastech Spojených států, evropská bílá bříza může být využit. 
 
Platan západní - Sycamore (Platanus occidentalis)
Native do Severní Ameriky, platanu má nižší obsah cukru než cukr javor, přesto je údajně vyrobit sirup, který vyzařuje karamelový chuť. 
 
Ironwood, hophornbeam (Ostrya virginiana)
Tyto stromy produkují SAP později na jaře, i když se obsah cukru a objem jsou mnohem menší než ty, které z břízy. 

Ořešák černý
Studie zveřejněná v roce 2006 naznačuje, že období mezi lednem a březnem je ten správný čas ke kohoutku ořešák černý stromy, alespoň v Kansasu. Zde je volný pdf studie, s informací o tom, jak správně čas míza tok v černé vlašského ořechu: http://www.gpsaf.unl.edu/gppubs/bwsyrup.pdf
 Ořechovec vejčitý (Carya ovata)
The shagbark hickory's nut is edible and has a very sweet taste
Shagbark Hickory: http://hickoryworks.com/

 
A tady to máte - seznam stromů, které může být využit. To v žádném případě není vyčerpávající seznam, jako jiné stromy jistě produkují mízu, které lze získat prostřednictvím poklepáním. Je však dobré znázornění nejčastěji závitových stromů, včetně těch, které byly tradičně používají již po staletí, a některé, které jsou v poslední době právě získávají na popularitě. 
 
Pokud jste štěstí, mít přístup k některé z výše uvedených stromů - a stromy jsou zdravé - prozkoumat tradiční umění výroby cukru učení a účastí v této krásné řemeslo.

zdroj:
wildfoodism.com  -  22 Trees That Can Be Tapped For Sap And Syrup


Jak získat javorovou mízu, šťávu?
How To Tap A Maple Tree


ebay maple-tree-taps

Leader Tree Saver 5/16" Tubing Spout


FarmingTheWoods.com



The $1 Homemade Maple Syrup Tap!



Maple Pans: Size Matters When Boiling Sap & Making Maple Syrup




Make Maple Syrup, Backyard Sap Boil - GardenFork.TV




Maple Tree Tapping with Tubing - GardenFork.TV



Build a Maple Syrup Evaporator - GardenFork.TV






Backyard Maple Evaporator - How to Make Maple Syrup


1 komentář:

Steven Rivera řekl(a)...

Isotretinoin 30 mg has some normal secondary effects like broke lips, dry eye, dry nose, dry skin and dry mouth. Counsel your PCP assuming any of these secondary effects continue or trouble you. Try not to take this medication assuming you are sensitive to it.