1. ledna 2018

Užívejte si současnou míru svobody

Užívejte si současnou míru svobody



Svoboda nemusí dlouho trvat v podobě v jaké ji aktuálně v ČR známe, pokud za ni NEbudeme bojovat!

Možná neuvěříte ale "Svoboda slova" byla na letošní rok 2018 de facto zrušena v Německu
a chystá se její zrušení pro celou EU!


Co na to Český prezident:
Miloš Zeman, 2016
"Podle mého názoru větší díl viny leží na současném vedení Evropské unie, které je naprosto neschopné, byrokratické, způsobuje odcizení evropských občanů od evropských institucí...
Nepotřebujeme cenzuru, nepotřebujeme ideovou policii, nepotřebujeme nový úřad pro tisk a informace, pokud máme i nadále žít ve svobodné a demokratické společnosti..."
Zdroj ČT


A co na to EU komisařka?
Šíření fake news ohrožuje demokracii, komise kvůli tomu možná navrhne nové zákony, říká eurokomisařka

Šíření lživých zpráv, takzvaných fake news, je podle eurokomisařky Margrethe Vestagerové vážným problémem ohrožujícím demokratickou společnost.
Evropská komise teď zkoumá, jestli kvůli tomu nenavrhne nové zákony.
Vestagerová také kritizuje technologické giganty jako Google nebo Apple, které podle ní omezují konkurenci či neodvádějí na daních tolik, kolik by měly...

ale

Mráz přichází z Berlína


Německo: Úplná cenzura je nyní oficiální - NetzDG
Soudy přepisují historii
napsal/a Judith Bergman
2. listopadu 2017

Germany: Full Censorship Now Official
Courts Rewrite History


Čínská komunistická strana zakázala bulvární zprávy na webu i v televizi

Zajímalo by mne, kdo a jak určuje co je bulvár a co bulvár není ... ?


Zároveň ale

Eurozóna má problém se zadlužením, který se dávno vymknul běžné lidské představě. Proto doporučuji k návštěvě následující stránku. Není zas tak překvapivé, že je německá (v němčině je slovo „dluh“ a „vina“ to samé, die Schuld). Ukazuje zadlužení všech států eurozóny jak v absolutních číslech (Staatsverschuldung), tak v poměru k HDP (Verschuldungsgrad) a na hlavu (pro Kopf). Zejména ten první pohled je zajímavý, protože je dynamický. Vidíte, jak ta čísla rostou...

zdroj: MARIAN KECHLIBAR - Dluhové hodiny eurozóny



Existují čtyři druhy uživatelů Facebooku, tvrdí studie. Který z nich jste vy?

Facebook o nás ví vše. Díky dobře skrytému vyhledávači se to dozví i ostatní


Německo: Facebook nesmí uživatele nutit k používání pravého jména - 2015-07-29

Facebook nesmí v Německu nutit uživatele uvádět pravá jména   2012-12-18



Netzwerkdurchsetzungsgesetz - NetzDG

Michael Stürzenberger sentenced to 6 months jail for posting HISTORICAL fact ...  NetzDG


Michael Stürzenberger was sentenced to six months in jail for posting a historical fact to his Facebook account in Germany. This is a stunning example of postmodern interpretation of law. In essense, the judge claimed that because a person could interpret the image in a way that was defamatory to islam, then Micheal should be punished for posting the image as it could be interpreted that way. This opens the door to selective enforcement in a way the world has not seen since the Soviet Union, outside of course, of Iran, North Korea, and other theocracies and totalitarian states...


Pokud se bude ale málo spoluobčanů bránit proti zrušení svobody slova, o které se Německo bude snažit v EU krok za krokem prosadit, jedna z možností bude se virtuálně přestěhovat do zemí které ctí svobodu slova! Jadnou z možností by mohla asi být Ruská obdoba facebooku VKontakte

Jak založit účet na VKontakte




MARIAN KECHLIBAR

Nikdy se neptej, koho mažou. Mažou tebe!

Méně přívětivá tvář pražského imáma Samer Shehadeh a jeho příbuzných  :o




Český prezident Zeman: bojovník za pravdu
napsal Josef Zbořil
30. prosince 2017



Drahoš kličkuje kolem kvót. Místo toho by se měl zachovat jako bývalý předseda Československé akademie věd Wichterle, udeřil úspěšný bloger



ROZHOVOR: Jakou budoucnost chceme
9.12.2017








Sociální sítě mažou v Německu prakticky vše. Kvůli obavám z pokut

Kdo je pro Česko potřebnější? Zeman, nebo Drahoš…?





www.ministerstvo.org





Důležité upozornění!
Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Policie se pokouší získat IP-adresy komentátorů tohoto blogu




Bojovník, Terorista vychovaný a nastrčený CIA (vládou USA): Luis Posada žil mezi explozemi a střelbou - Luis Posada


















Germany
NetzDG
cenzura
cenzorship
svoboda slova

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Šíření fake news prý ohrožuje demokracii, komise kvůli tomu možná navrhne nové zákony, říká eurokomisařka


Šíření lživých zpráv, takzvaných fake news, je podle eurokomisařky Margrethe Vestagerové vážným problémem ohrožujícím demokratickou společnost.
Evropská komise teď zkoumá, jestli kvůli tomu nenavrhne nové zákony.
Vestagerová také kritizuje technologické giganty jako Google nebo Apple, které podle ní omezují konkurenci či neodvádějí na daních tolik, kolik by měly.
Od našeho zpravodaje z Bruselu - Záměrné šíření nepravdivých zpráv, takzvaných fake news, je podle jedné z nejmocnějších žen v Evropě zásadní problém, který ohrožuje demokratickou společnost. HN a několika vybraným českým médiím to v rozhovoru v Bruselu řekla eurokomisařka pro hospodářskou soutěž Margrethe Vestagerová. Šíření lživých informací je tématem, o kterém se mluví i v souvislosti s páteční a sobotní volbou českého prezidenta.


"Loňský rok byl obrovským budíčkem, abychom si uvědomili, že sociální sítě mají i stinné stránky," prohlásila Vestagerová, která byla před nástupem do Evropské komise dánskou ministryní financí. Loni se dostaly na veřejnost zprávy o tom, že skupiny napojené na Rusko se pomocí šíření nepravdivých zpráv pokusily ovlivnit výsledek amerických prezidentských voleb i britského referenda o vystoupení z EU. Vestagerová působení Ruska konkrétně nekomentovala, mluvila o problému obecně.

O hrozbě, že by se ruské tajné služby prostřednictvím šíření dezinformací mohly pokusit ovlivnit i české prezidentské volby, mluvil prezidentský kandidát Jiří Drahoš. Stávající prezident Miloš Zeman to označil za urážku inteligence českých občanů. HN následně zjistily, že to byla dezinformační média, jako je server Aeronet, která přišla s kauzou týkající se těžby lithia v Česku, jež hrála velkou roli v poslední fázi kampaně před říjnovými parlamentními volbami.

1/2

Anonymní řekl(a)...

2/2
"Máme všechny důvody pro to, abychom byli znepokojení a našli způsob, jak se s tímto problémem vyrovnat," upozorňuje Vestagerová na to, že hrozba šíření dezinformací je skutečná. Podobné zprávy se objevily i v české prezidentské kampani. Odpůrci Jiřího Drahoše o něm například šířili lži, že zneužíval malé chlapce, byl agentem komunistické rozvědky nebo že pracuje za peníze amerického miliardáře maďarského původu George Sorose. Na druhou stranu se objevily i nepotvrzené spekulace o zdraví Miloše Zemana.

Vestagerová připomněla, že Evropská komise vyzvala experty, aby jí do konce března doporučili další postup. Následně se i na základě těchto podnětů rozhodne, jestli navrhne nějaké nové zákony, které by měly šíření takzvaných fake news předcházet.

Vestagerová zároveň některým technologických gigantům vyčítá, že zneužívají svého dominantního postavení na trhu. Na firmu Google už uvalila pokutu v přepočtu přes 60 miliard korun za to, že ve svém vyhledávači diskriminovala nabídky konkurenčních firem. Google pak podezírá i z dalších případů porušení pravidel férové hospodářské soutěže. Firma to odmítá a hodlá se bránit u soudu.

"Je důležitější než kdykoliv dřív, aby hospodářská soutěž fungovala a sloužila zájmům spotřebitelů," hájí svůj postup Vestagerová. Upozorňuje, že firmy ve všech oborech, nejen v technologiích, velmi rychle rostou, což s sebou nese riziko potlačování konkurence. Podle Vestagerové přitom v Evropě v posledních letech vzniká spousta malých technologických společností, které mají potenciál dosáhnout úspěchu. Zneužívání dominantního postavení na trhu také znamená omezenou nabídku pro spotřebitele. V Česku nejsou spory ohledně Googlu tak citlivé, protože na českém trhu má mnohem silnější postavení domácí vyhledávač Seznam.

Vestagerová se rovněž dostala do sporu s firmami jako Apple nebo Starbucks. Upozornila na to, že v Evropě navzdory vysokým ziskům často platily jen zcela minimální daně. Apple v některých letech platil daň, která nedosahovala ani jednoho procenta z jeho zisku. Firma tak podle rozhodnutí Vestagerové musí doplatit Irsku, kde má své evropské sídlo, na dlužných daních 13 miliard eur, tedy asi 330 miliard korun. Apple i Irsko se proti rozhodnutí odvolaly k evropskému soudu...

zdroj iHned
https://zahranicni.ihned.cz/c1-66029280-demokracii-ohrozuji-lzi-tvrdi-eurokomisarka

Anonymní řekl(a)...


FakeNews - iHned.cz
https://zahranicni.ihned.cz/tagy/fake-news-343769

#FakeNews