31. ledna 2018

Spolek šalamoun

Spolek šalamoun



akkádsky Chammurabi, amorejsky Amurapi – Ammu uzdravuje


Spolek šalamoun trestní oznámení

www.SpolekSalamoun.com

Spolek Šalamoun - Spolek na podporu nezavisle justice v Ceske republice, predseda spolku - John Bok...


John Bok: Spolek Šalamoun podal trestní oznámení na znalce obžaloby v trestní věci Petra Kramného


Tisková zpráva spolku Šalamoun - podnět k zahájení kárného řízení vůči JUDr. Kláře Long Slámové

Desatero postupu před Policií ČR


1. Vymáhat od policisty, který Vás zadrží nebo obviní služební číslo.


2. Vyžadovat poučení a to tak, že chceme oficiální písemné znění konkrétních zákonů, které zmiňuje policista nebo vyšetřovatel. Pozn. Při čtení je nutné pečlivě sledovat text, snažit se chápat jeho obsah, případně žádat při nepochopení jeho vysvětlení.

3. Při podání vysvětlení je možné jej odmítnout či neříkat pravdu neboť není pod sankcí křivého svědectví nebo výpovědi.

4. Pokud je vysvětlení svědectví a výpověď protokolovány neoblomně vyžadovat kopii protokolu. Pozn. Tento požadavek nechat zaprotokolovat a nepodepsat tento protokol pokud není tato podmínka v protokolu uvedena.

5. Nevypovídat více než je třeba, neboť při neznalosti konkrétních paragrafů a zákonů se většina lidí dopouští neodčinitelných chyb jež mohou být v budoucnu proti nim použity.

6. Vypovídat pouze v přítomnosti advokáta či jiných nezávislých svědků.

7. Stále si uvědomovat, že horlivá snaha vypovídat nepřivodí většinou kýžený cíl zbavit se dotěrnosti policisty. Pomáhá neustále tvrdit, že se policisty bojíte.

8. Je nutné být ze zásady před policisty ze zásady v trvalém střehu, neboť ve své podstatě každého kdo se dostane do soukolí orgánu činných v trestním řízení považují za člověka, který se čehosi dopustil.

9. V případě, že se policisté konají v rozporu se zásadami, které jim velí trestní řád využívat zákonem zaručené obranné prostředky: podávání stížnosti příslušným institucím (Inspekce Ministerstva vnitra, Kancelář Prezidenta republiky, Úřad vládního zmocněnce pro lidská práva, občanské organizace)

10. Není důvod pokud má člověk pochybnosti protokol podepisovat. Je nutné pečlivě přečíst protokol a žádat opravu všech nepřesností. Veškeré připomínky musí být zaprotokolovány


zdroj


https://cs.wikipedia.org/wiki/John_Bok

Alena Vitásková: Příprava mé vraždy se nevyšetřila. Vězeň, který měl podat svědectví, zemřel






Imigrace
Příliš drahá naděje II — Sen o Evropě — Vydařený atentát na kulturu

Za poslední rok významně ubylo lidí prchajících do Evropy z válek. Většina lidí, kteří teď připlouvají k evropským břehům, jsou ekonomičtí migranti ze západní Afriky. Mezi příchozími je velké zastoupení migrantů z Gambie, malé země na břehu Atlantiku, kam míří ročně desetitisíce turistů z Evropy. Většina Gambijců odchází do Evropy proto, že sní o lepším životě a vysokém výdělku. V Gambii byla Markéta Kutilová.




web Dotační parazit - Lukáš Wagenknecht

www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Lukas-Wagenknecht-Babisuv-neoblibenec-Capi-hnizdo-Male-penize-Ale-je-to-problem-Vidim-problem-v-potlaceni-CT-a-CRo-539123






Děsivý příběh Romana Ševčíka: Jako první oběť důkazu pachovou stopou je po 30 letech propuštěn na svobodu. Zlomený a bez nohy

Muž, který si odseděl 30 za dvě vraždy, které nespáchal, byl před několika dny propuštěn na svobodu. Roman Ševčík (49) si část trestu odseděl ve Valdicích, část byl v ústavní léčbě. Případ je asi nejhorším známým selháním českého justičního systému. Mráz běhá po zádech z toho, co všechno je možné.

Případ dvojnásobné vraždy v Brně otřásl v roce 1989 celou republikou. Je v něm cosi děsivého: Rodina v klidu spí u sebe doma, oknem vleze dovnitř vrah a ...













Spravedlivé zákony, které Chammurapi, král mocný, pevně stanovil a zemi opatřil řádný mrav a dobré vedení (…), aby spravedlnosti dal vzejít na zemi, aby vyhubil bezbožníky zlosyny, aby silný nekřivdil slabému (…) Tedy:
 
1. Jestliže někdo někoho obvinil a uvrhl naň podezření z vraždy, avšak neusvědčil jej, bude ten, kdo ho obvinil, usmrcen. 
 
16. Jestliže někdo ukryl ve svém domě buď otroka, nebo otrokyni, uprchlé z paláce nebo nevolníkovi, a na výzvu hlasatele je nevydá, tento majitel domu bude usmrcen.
 
22. Jestliže se někdo dopustil loupeže a bude dopaden, tento člověk bude usmrcen.
 
109. Jestliže šenkýřka, v jejímž domě se scházeli zločinci, tyto zločince nezadržela a do paláce nepřivedla, bude tato šenkýřka usmrcena.
 
195. Jestliže dítě udeřilo svého otce, uříznou mu jeho ruku. 
 
196. Jestliže právoplatný občan vyrazil oko příslušníku plnoprávných občanů, vyrvou mu oko.
 
197. Jestliže zlomil kost plnoprávného občana, zlomí mu kost. 
 
198. Jestliže vyrval oko nevolníka nebo zlomil kost nevolníka, zaplatí jednu zlatou minu .
 
205. Jestliže otrok jiné osoby udeřil příslušníka třídy plnoprávných občanů ve tvář, uříznou mu ucho.
 
233. Jestliže stavitel postavil někomu dům a neudělal své dílo pevně a zeď spadne, tento stavitel pevně vystaví tuto zeď ze svých vlastních prostředků.


Chammurapi (též Chammurabi) byl šestý král starobabylonské říše ze Sumu-abumovy amoritské dynastie, který vládl v letech 1792–1750 př. n. l.

Zdroj Chammurapiho zákoník - wiki

















etika
právo
spravedlnost

Justiční omyl
Justiční omyly
Justiční vražda


Žádné komentáře: