4. ledna 2019

Reverse engineering NSA Ghidra

Reverse engineering NSA Ghidra


Reverse engineering 


Ghidra, the NSA's homegrown decompiler tool, is now open source

NSA has Open Sourced its Reverse Engineering Tool Ghidra

Reverse engineering mobile App

NSA Releases Ghidra The Cybersecurity Reverse Engineering Toolkit

8 Classic Hacking Tools A Budding Hacker Can Use Today

9 Best Reverse Engineering Tools for 2018



GHIDRA 9.0 | Powerful Reverse Engineering Tool | National Security Agency



NSA zveřejnila program pro hackery Ghidra. Odhalíme s ním heslo do fiktivní jaderné elektrárny

Prolomíme zabezpečení centrálního pultu fiktivní jaderné elektrárny
Analyzujeme program pomocí balíku Ghidra

Čas trávený před obrazovkami doslova mění mozky dětí


Groundbreaking study examines effects of screen time on kids

60 Minutes goes inside a landmark government study of young minds to see if phones, tablets and other screens are impacting adolescent brain development
www.cbsnews.com/news/groundbreaking-study-examines-effects-of-screen-time-on-kids-60-minutes/


Dr. Gaya Dowling of the National Institutes of Health gave us a glimpse

Get the Smartphone out of the kids

Study finds reduced brain function for kids after screen time

Jak se vypořádat se závislostí na smartphonu? Nechte si ho na pár hodin zamknout










Meet GHIDRA, NSA’s Free Malware Disassembler Tool



x86 Disassembly/Disassemblers and Decompilers - Wikibooks

x64dbg An open-source x64/x32 debugger for windows








NSA Debuts Reverse-Engineering Tool, Insists It's Not a Backdoor :-)



Reverse engineering NSA Ghidra review hack


Snowman
Snowman is a native code to C/C++ decompiler, see the examples of generated code. This talk gives a brief explanation of how it works.










V laboratoři se testuje přítomnost následujících potvor:
  • kvasinky,
  • plísně,
  • Salmonella,
  • Listeria monocytogenes,
  • Enterobacteriaceae
  • celkový počet mikroorganismů (CPM)
S. enteritidis a S.typhimurium
kampylobaktery

Co tihle mrňaví prevíti dovedou? „Salmonely různých druhů, u nás nejčastěji S. enteritidis a S.typhimurium, jsou spolu s kampylobaktery nejčastějšími původci alimentárního onemocnění (nákaza pozřením kontaminované potravy – pozn. red.). Nejohroženějšími skupinami populace jsou děti do 3 let a osoby starší než 65 let a osoby s oslabenou imunitou,“ vysvětluje mikrobiolog Vladimír Špelina ze Státního zdravotního ústavu (SZÚ). Onemocnění se projevuje bolením břicha, popř. i žaludku, průjmem, zvracením, horečkou, zimnicí, bolestí hlavy. Příznaky se objevují obvykle po 8 hodinách až 3 dnech, trvají několik dní.

No výborně, pojďme dál. „Listeria monocytogenes je sice ne příliš častým původcem alimentárního onemocnění, ale takové onemocnění může mít závažný průběh i následky, zvláště pro těhotné ženy a jejich nenarozené děti,“ říká Vladimír Špelina. Protože k vyvolání onemocnění je potřebné relativně vyšší množství buněk této bakterie, toleruje se u některých potravin (u nichž nemůže dojít k jejich pomnožení) limitovaný počet (100/g), u ostatních potravin k přímé spotřebě musí být hodnoty nulové. „Nebezpečnou vlastností listerií je, na rozdíl od většiny ostatních patogenů, schopnost růst a množit se i při chladničkových teplotách,“ upozorňuje mikrobiolog.

L.monocytogenes vyvolává i po poměrně dlouhé době od nakažení kontaminovanou potravinou onemocnění, projevující se podobnými příznaky jako při chřipce. „Obvykle začne náhlou horečkou, zimnicí, bolestí svalů, někdy se objeví bolest břicha, nechutenství nebo pocit na zvracení, průjem. Infekce se může rozšířit i do nervového systému, kdy se přidá ztuhlost šíje, zmatenost, ztráta rovnováhy. U těhotných žen může listerióza vést až k předčasnému porodu, potratu, narození mrtvého plodu nebo k vážným zdravotním problémům infikovaného novorozence.“ A tohle že mám doma v kuchyni?

Zatímco čekám na výsledek analýzy, začínám se dívat s temným podezřením i na další vybavení domácnosti – houbičku na nádobí sice měním každou chvíli, ale je tu tolik věcí, na které saháme, padají na ně kousky jídla, pak se to nějak ledabyle setře… dost! Nechci dopadnout jako hygienický maniak. Co je ještě rozumná prevence a co už hraničí s mánií?

Zásady pro eliminaci mikroorganismů

  • udržovat čistotu
  • tzn. krájecí podložky, nože a další kuchyňské náčiní použité ke zpracování surovin omývat horkou vodou s detergentem nebo mýdlem nebo v myčce na nádobí
  • oddělovat syrové a tepelně již upravené potraviny
  • tzn. používat jiné náčiní a pomůcky pro krájení a přípravu mas (včetně drůbeže – ta je z hlediska možné přítomnosti salmonel a kampylobakterů nejrizikovější) a jiné nebo důkladně omyté pro přípravu zeleninových salátů či obecně jídel, která se budou konzumovat bez tepelného opracování
kuchyň
bakterie











Disassembler
Assembler
Addiction
Závislost


1 komentář:

Simpson Garce řekl(a)...

cenforce d is advised to take a tablet at least 50 minutes before business, to confirm that its effect can be felt. This drug should not be taken on an empty stomach, or at the same time as other types of medication.