5. ledna 2019

Investice do zlata



Karát
www.ezlato.cz/karat-a-jeho-cena/cz/t-121/

Zlaťák
www.zlatak.cz/koncept-obchodu

Zlato
https://zlato.kurzy.cz/investicni-zlato/10-gramu/


dvacet čtyři karátů

www.levne-zlate-sperky.cz/clanky/detail/zlaty-sperk-z-ryziho-zlata.htm








Puncovní úřad - značky


Informace o briliantech/diamantech


Co byste měli vědět, ještě než začnete investovat do zlata


Co je to karát? 1kt. Zlato ryzost. Přepočet ryzosti zlata. Karáty

.
Karáty 6 8 9 14 18 22 23,6 24
Tisíciny 250 333 375 585 750 900 986 999
Ryzostní číslo 5 4 3 2 1 0


Pokud máte rádi zlaté šperky, jistě Vás někdy napadlo, proč nikdo v současné době nenabízí k prodeji šperky z ryzího zlata. Drtivá většina šperků je vyráběna ze zlata čtrnáctikarátového či osmnáctikarátového. Najdou se šperky s ryzostí nižší ( osm či devět karátů) a vzácně i s ryzostí vyšší (dvacet a více karátů). Najít šperk z ryzího zlata (dvacet čtyři karátů) je však unikum...

Růžové zlato


gold

3 komentáře:

michal řekl(a)...

Ukládání peněz do zlata má podle mě v současné době velký potenciál. Už jen z toho důvodu, že zlato je dlouhodobě nejstabilnější komodita, která pomalu roste a vykazuje malou volatilitu, takže je tu zde i menší riziko. Samozřejmě pro velké investory je to právě kvůli malé volatilitě nevýhodné, ale mám tak nějak pocit, že se tady bavíme hlavně o "domácích" investorech, kteří v tom mají uložené jednotky nebo nižší desítky tisíc. A platí to třeba i o tom, že si novomanžele pořídí zlatý snubáky. :)

polaskovaval řekl(a)...

Povedlo se mi přednedávnem dostat k většímu obnosu peněz a právě přemýšlím nad tím, jak alespoň jeho část chytře investovat. Zlato mě samozřejmě napadlo hned jako první. Vím, že do něj hodně lidí v poslední době investuje. Co ale třeba investice do P2P půjček? Co si o tom myslíte? Pokud to chápu správně, tak je to na trhu pořád celkem novinka. Má s tím někdo zkušenost?

sunkyrad řekl(a)...

Pokud bych měl nějaké peníze navíc, tak bych je v dnešní době určitě raději vytáhl ze své panské peněženky a investoval je do zlata. Prý je to celkem jistota. Bohužel na tom ale v současné době nejsem ani zdaleka tak dobře, abych si něco takového mohl dovolit. Doufám ovšem, že tato situace se v blízké budoucnosti změní. :)