21. března 2018

Alcohol is only poison

Alcohol is only poison


Science Is What Society Says It Is: Alcohol's Poison!


Ideální dávka alkoholu je nula. Není pravda, že by Češi byli notorici, říká Karel Nešpor

15. 8. 2017 | Jak jsou na tom Češi v pití alkoholu v porovnání s Evropou? Jak poznat závislost a jak s ní nejlépe bojovat? Jsou současné metody léčení alkoholismu účinné? Karel Nešpor v DVTV Forum.



A New Study Clarifies How Alcohol Causes Cancer



Lékařské bizarnosti: heroin dětem, lobotomie i zdravý tabák



Alcohol and Cancer Risk


How does alcohol affect the risk of cancer?

Researchers have hypothesized multiple ways that alcohol may increase the risk of cancer, including:
  • metabolizing (breaking down) ethanol in alcoholic drinks to acetaldehyde, which is a toxic chemical and a probable human carcinogen; acetaldehyde can damage both DNA (the genetic material that makes up genes) and proteins
  • generating reactive oxygen species (chemically reactive molecules that contain oxygen), which can damage DNA, proteins, and lipids (fats) in the body through a process called oxidation
  • impairing the body’s ability to break down and absorb a variety of nutrients that may be associated with cancer risk, including vitamin A; nutrients in the vitamin B complex, such as folate; vitamin C; vitamin D; vitamin E; and carotenoids
  • increasing blood levels of estrogen, a sex hormone linked to the risk of breast cancer
Alcoholic beverages may also contain a variety of carcinogenic contaminants that are introduced during fermentation and production, such as nitrosamines, asbestos fibers, phenols, and hydrocarbons.
The mechanisms by which alcohol consumption may decrease the risks of some cancers are not understood and may be indirect.






How may clinical research improve healthcare outcomes?



TO je překvapení :D :D :D
Nejrozsáhlejší výzkum alkoholu skončil fiaskem: Financovala ho alkoholová lobby



Jakákoli dávka alkoholu je škodlivá. A je jisté, že je s alkoholem spojena i rakovina    





Chemie nebezpečného alkoholového opojení



Etylalkohol působí na náš organismus škodlivě hned několika způsoby. Je toxický pro srdce a může vyvolat kardiomyopatii, vedoucí až k selhání srdce. Zároveň je tzv. hepatotoxický – nadměrná konzumace etylalkoholu vede k poškození jater.
Dokonce se předpokládá, že stavy malátnosti a povznesené nálady po konzumaci alkoholu souvisejí do značné míry právě s lehkou hypoglykemií. Podobné stavy totiž popisují diabetici, kteří nemají správě určeny dávky inzulinu – a tímse také krátkodobě dostanou do obdobného hypoglykemického stavu.

... Diurézu (objem vyloučené moči) a tím i naši dehydrataci zvyšuje alkohol několika mechanismy. Podstatná je blokace produkce antidiuretického hormonu způsobená alkoholem; tento hormon pak nemůže působit v dostatečném množství na ledviny a ty pak ve zvýšené míře vylučují vodu, která v konečném důsledku v těle chybí.

Zdroj:
https://www.lidovky.cz/relax/veda/zeptali-jsme-se-vedcu-proc-vlastne-alkohol-skodi.A150225_110733_ln_veda_ape


















alkohol je toxický

1 komentář:

buy suhagra force online řekl(a)...

sildenafil dapoxetine Tablet is a combination of two medicines used in the treatment of premature ejaculation in adult men. It increases blood flow to the penis to help men get an erection. This medicine should also be used only when prescribed by a doctor.