19. dubna 2017

Nábytek a nástroje ze starého dřeva

Nábytek a nástroje ze starého dřeva


hudební nástroje


Čech lepí nábytek rýží, úspěch má i ve světě. Průmyslová lepidla jsou jako jed, říká ...
 
Znáte kouzelo starých trámů a prken

Nábytek ze starého dřeva - HomeInCube



























Konferenční stolek Trend

Konferenční stolek Trend je dílem nejzručnějších řemeslníků. Díky starému dřevu, ze kterého je vyroben, je velice jedinečný a osobitý kus nádherného nábytku.
Je tomu více než 100 let, kdy bylo kácení a zpracování dřeva prováděno pouze ručně, a sice sekerami. Klády se opět ručně zbavovaly kůry. Posléze byly osekávány do hranolů a na závěr nařezány na samotné díly. Tento dnes zastaralý způsob zpracování dřeva v něm naštěstí zanechal viditelnou stopu stáří dřeva. A ta právě tvoří onen jedinečný vzhled každého takového unikátního kusu. Díky tomuto faktu se konferenční stolek bude perfektně hodit jak do klasických či rustikálních interiérů, tak do moderních interiérů, kde bude tvořit dokonalý kontrast s chladnými hladkými rovnými plochami. Při pohledu na tehdejší způsob zpracování dřeva nutno podotknout, že v dobách, kdy se trámy tesaly ručně, byly významně odolnější pevnější než v současnosti. Následkem je modernizace v řezání a zpracování dřeva v podobě přechodu na dnešní moderní pily, které na rozdíl od ručního zpracování, řežou dřevo tím způsobem, že narušují a tedy oslabují jeho vlákno. U ručního zpracování se dřevo otesávalo po vláknu a nebyla tak narušena jeho pevnost.
Svrchní deska konferenčního stolku Trend má tloušťku 5 cm a je posazena na masivní nohy. Nohy stolku mají tloušťku celých 10 - 12 cm. Veškeré části konferenčního stolku Trend jsou spojeny původní technikou, tedy čepy. Jediná přidaná přísada nového původu je lepidlo. Vše ostatní jsou staré a odborně renovované díly.
Konferenční stolek Trend je dílem týmu profesionálů s více než desetiletou praxí, můžete se tak těšit exkluzivitě stolku, spojeného s jedinečnou kvalitou ruční výroby.

Rozměry konferenčního stolku Trend

  • výška 45 cm, šířka 120 cm, hloubka 6 cm, svrchní deska má tloušťku 5 cm, nohy pak 10 - 12 cm, váha okolo 30 kg
Každý kus můžeme právem považovat za originál, jelikož jedinečnost každého kusu starého dřeva nelze nikterak okopírovat do totožné podobě druhého kusu výrobku. Každý konferenční stolek Trend je tedy odlišný. Odlišnost hledejte i v rozměrech, které se od sebe mohou o několik cm lišit.

www.benlemi.cz/konferencni-stolek-trend/



Nepalte staré dřevo, dejte mu šanci na nový život





konstrukce židle
best wooden construction dining chair 

What is the Best Wood for Acoustic Guitars




Jak si vyrobit lepidlo?

Jak nejjednodušeji zlepšit tón akustické kytary
Od konstrukce kytary (žebrování, tvar korpusu a jeho síla, zpracování tvarováním či ubíráním, otázka materiálu a jeho hustoty, způsob spojení krku a tím i míra vzájemné interakce mezi krkem a tělem), jejího typu (když ponecháme stranou klasické a flamencové nástroje, tak dreadnought, jumbo atd.) přes struny (síla, kvalita, značka, konstrukce), trsátka (síla, značka, konstrukce, kvalita, tvar a způsob jeho držení mezi - jakými prsty a jak silně) či případně způsob hry prsty (včetně prstýnků) po samotnou techniku hry. Což je základ, protože právě zde, v některých případech i víc než u jiných druhů kytar platí, že výsledek pochází hlavně z rukou ... 

Sedlo kobylky Nultý pražec, ořech Action neboli výška strun






Building an Acoustic Guitar Part 1, Lumber Prep - 024















Old Wood Design




www.staretramy.cz
za odvoz
vse za odvoz
https://vsezaodvoz.cz

www.google.com/search?q=star%C3%A9+tr%C3%A1my+a+prkna

https://vsezaodvoz.cz/inzeraty/vyhledavani?keyword=d%C5%99evo&type=1

1 komentář:

dapoxetine 60mg řekl(a)...

dapoxetine 60mg Tablet used for the treatment of premature ejaculation in men 18–64 years old. It works by inhibiting the serotonin transporter, increasing serotonin's action at the postsynaptic cleft, and as a consequence promoting ejaculatory delay.