31.03.17

Česnek jako Antibiotikum

Česnek jako Antibiotikum




Superbakterie? Může se objevit zítra, antibiotika by nefungovala, vyvíjíme lék z česneku, říká vědec

Česnek, budoucí zbraň proti bakteriím - prof. FRANTIŠEK ŠTĚPÁNEK

Alicin



Užívat raději česnek nebo preparáty s výtažky z česneku?

Využití rostlin z čeledi česnekovitých ve výživě



How To Make Homemade Garlic Syrup


THE #1 HERB TO HAVE ON HAND DURING THE WINTER MONTHS



Léčivé účinky česneku: Recept na česnekový sirup

A dá se to zkvasit? - Česnek
O kvašení a kysání a fermentaci všeho možného

Česnekový sirup silnější než penicilín - recept




Fytoncidy v česneku    Barbora Kodovská

Bakalářská práce se zabývá látkami obsaženými v česneku, především bioaktivními látkami s antibiotickým účinkem. Dále jsou zde popsány vybrané druhy česneku a vliv jeho užívání na lidský organizmus...



Analytické hodnocení česneku

Diplomová práce se zabývá charakteristikou česneku. Popisuje jeho morfologii, druhy, pěstování, skladování, zpracování, chemické složení a vlastnosti jednotlivých složek čes-neku s ohledem na jejich zdravotní účinek na lidský organismus. Experimentální část práce se zabývá stanovením sušiny, refraktometrické sušiny, celkového obsahu kyselin, hrubé vlákniny, celkového obsahu fenolů a stanovením obsahu L-askorbové kyseliny ve vzorcích čerstvého a sušeného česneku.


Farmakologické účinky vybraných léčivých rostlin


Změny hodnotové orientace u drogově závislých

Úloha terapeutických komunit v prevenci závislostí


Tvorba učebního materiálu v rámci mezipředmětových vazeb pro téma antibiotika

Biochemické aspekty užívání antibiotik

Kulturní a praktické aspekty planých rostlin v lidské výživě






SYRUP OF WHITE GARLIC – MORE POWERFUL THAN PENICILLIN



Kuchyně - mikrobiální bomba

Bakalářská práce se zabývá hodnocením mikrobiologické kontaminace v domácích kuchyních. Především se zaměřuje na plochy, které přicházejí do kontaktu s rizikovými potravinami. Dále se zabývá vlivem provedené sanitace na snížení mikrobiální kontaminace. Hodnocení mikrobiální kontaminace bylo prováděno metodou stěrů, pomocí testu Hygicult. Byly stanovovány celkové počty mikroorganismů, enterobakterie, bakterie E. coli, plísně a kvasinky. Stěry byly provedeny na pracovních plochách ve dvou kuchyních po přípravě syrového kuřecího masa a po sanitaci těchto ploch. Sanitace byla provedena pomocí dvou různých prostředků a byla hodnocena jejich rozdílná účinnost. Dále pak byly provedeny stěry v chladničkách, na houbičce, utěrce a umytém talíři







Původ staroslověnských názvů rostlin a jejich českých protějšků
(na materiálu Slovníku jazyka staroslověnského)

Hladiny equolu a isoflavonů v jogurtech v závislosti na jejich dávce v krmivu

https://is.muni.cz/vyhledavani/?search=Česnek



7 Ways to Eat Raw Garlic {Flu Fighting Food}

DIY: How to Make Your Own Herbal Tinctures

HOW TO MAKE A GLYCERIN TINCTURE

Tincture Methods: What’s Right for Your Needs?

Garlic DIY oil



„Česnekový“ vědec František Štěpánek bojuje proti superbakteriím
https://soundcloud.com/nfneuron/


Klíčová slova: 
čeleď česnekovitých, cibulová zelenina, cibule, česnek, pór, pažitka, allicin,
isoallicin, alliin, antibiotický, srdce, krevní oběh, kuchyně, spotřeba

Žádné komentáře: