31. května 2024

Programování hrou

CodeCombat:

Popis: Interaktivní hra, kde hráči píší kód, aby ovládali svého hrdinu a řešili různé úkoly a problémy. Podporuje různé programovací jazyky, jako je Python, JavaScript a další.

Web: codecombat.com


Scratch:

Popis: Scratch je vizuální programovací jazyk vyvinutý MIT. Je určen pro děti a začátečníky a umožňuje uživatelům vytvářet animace, hry a interaktivní příběhy pomocí bloků kódu.

Web: scratch.mit.edu


Lightbot:

Popis: Logická hra, kde hráči používají příkazy k programování pohybů robota a řešení úkolů. Zaměřuje se na základy logického myšlení a algoritmizace.

Web: lightbot.com


Robocode:

Popis: Robocode je programovací hra, kde hráči píší kód pro své roboty, kteří se následně utkají v aréně. Hra podporuje Java a poskytuje skvělou příležitost učit se a procvičovat programování.

Web: robocode.sourceforge.io


CodeMonkey:

Popis: Interaktivní online hra zaměřená na děti, která je učí základům programování prostřednictvím psaní kódu, aby pomohly opičce sbírat banány.

Web: codemonkey.com


Tynker:

Popis: Platforma pro děti, kde mohou vytvářet své vlastní hry a animace pomocí vizuálního programování. Nabízí různé kurzy od začátečníků až po pokročilé.

Web: tynker.com


Human Resource Machine:

Popis: Puzzle hra, kde hráči řeší úkoly pomocí jednoduchého kódování. Hra je skvělá pro pochopení základů programování a algoritmizace.

Web: tomorrowcorporation.com/humanresourcemachine


Tyto hry jsou navrženy tak, aby byly zábavné a interaktivní, což usnadňuje učení základů programování a algoritmizace hravou formou.


https://www.codingame.com/training

https://www.codingame.com/start/

12 Free Coding Games to Learn Programming for Beginners


https://x-team.com/blog/coding-games


Statistika a datová analýza


DataGames:

Popis: Série her, které pomáhají studentům pochopit základní koncepty statistiky a datové analýzy. Hráči pracují s reálnými daty a řeší různé problémy.

Web: play.ccssgames.com


Quantified Self: The Game:

Popis: Hra, kde hráči sbírají data o svém vlastním životě a analyzují je, aby zjistili různé vzory a zlepšili svůj životní styl.

Web: quantifiedself.com


Tableau Public:

Popis: I když se nejedná o tradiční hru, Tableau Public umožňuje uživatelům vytvářet interaktivní vizualizace dat a sdílet je s ostatními. Můžete se účastnit různých výzev a soutěží, což může být zábavná forma učení.

Web: public.tableau.com

Zendo:


Popis: Stolní hra, kde hráči vytvářejí a analyzují struktury, aby objevili pravidla, podle kterých jsou tyto struktury vytvářeny. Hra rozvíjí schopnosti logického myšlení a dedukce.

Web: looneylabs.com/games/zendo


SimCity:

Popis: Klasická simulace budování města, kde hráči analyzují data a přijímají rozhodnutí na základě různých ekonomických a sociálních faktorů. Hra rozvíjí schopnosti plánování a analýzy.

Web: ea.com/games/simcity


Foldit:

Popis: Hra, kde hráči skládají proteiny pomocí různých technik a strategií. Tato hra kombinuje vědecké poznatky s herními mechanikami a pomáhá hráčům rozvíjet analytické a kritické myšlení.

Web: fold.it


Kaggle:

Popis: Platforma pro datové vědce, kde mohou soutěžit v různých datových výzvách a řešit problémy pomocí analýzy dat. I když nejde o tradiční hru, soutěživý charakter výzev a možnost vyhrát ceny činí učení zábavným.

Web: kaggle.com


Tyto hry a platformy mohou pomoci rozvíjet schopnosti v oblasti analytiky a datové vědy interaktivní a zábavnou formou.



Excel

Excel Games and Challenges:

Popis: Mnoho webových stránek a blogů nabízí různé Excelové výzvy a hry, které vám pomohou procvičovat specifické funkce a dovednosti v Excelu. Například řešení logických hádanek nebo vytváření složitých vzorců.

Web: např. MrExcel mrexcel.com


ExcelJeopardy:

Popis: Tato hra je inspirována televizní soutěží Jeopardy a je vytvořena přímo v Excelu. Můžete hrát proti ostatním a odpovídat na otázky, které testují vaše znalosti Excelu.

Web: Ke stažení na různých webových stránkách, například excelexperts.com


Excel Bingo:

Popis: Tato hra je navržena tak, aby hráče učila různé funkce a nástroje v Excelu prostřednictvím formátu Bingo. Hráči musí vyplnit své bingo karty tím, že splní různé úkoly v Excelu.

Web: Šablony lze najít na různých webových stránkách, například trumpexcel.com


Excel Escape Room:

Popis: Interaktivní hra, kde hráči musí řešit různé úkoly a hádanky v Excelu, aby unikli z virtuální místnosti. Tato hra kombinuje zábavu s učením pokročilých funkcí Excelu.

Web: Ke stažení na různých stránkách, například exceloffthegrid.com


Excel University:

Popis: Excel University nabízí různé interaktivní kurzy a cvičení, které zahrnují herní prvky. Studenti mohou pracovat na praktických příkladech a řešit úkoly, které jim pomohou zlepšit jejich dovednosti.

Web: excel-university.com


Excel Olympics:

Popis: Excel Olympics je soutěž, kde hráči řeší různé úkoly a problémy v Excelu. Tato soutěž je skvělým způsobem, jak si procvičit a zlepšit své schopnosti v Excelu zábavnou formou.

Web: Různé verze a úkoly lze najít online.

https://www.youtube.com/c/ExcelOlympics

https://excelOlympics.com

https://excelunplugged.com


Tyto hry a interaktivní cvičení jsou navrženy tak, aby byly zábavné a přitom efektivní pro učení a procvičování Excelových dovedností. Mohou vám pomoci zlepšit vaši efektivitu a znalosti v používání tohoto výkonného nástroje pro analýzu dat.


What Creates Consciousness? - Co asi vytváří vědomí?

World Science Festival







Žádné komentáře: