13. ledna 2024

Antisemitská historie Rudé ruky

The Antisemitic History of the Red Hand
https://canarymission.org/blog/The_Antisemitic_History_Of_The_Red_Hand


Translation into Czech with permission

Antisemitská historie Rudé ruky


Obraz rudé ruky si nedávno získal popularitu jako symbol „příměří“ v konfliktu mezi Izraelem a Hamásem. To je však hrubá zpronevěra. „Rudá ruka“ má pro Židy na Blízkém východě desítky let starý násilný význam. Znamená to krvavou historii pogromů a vraždění Židů.

Farhud

Ve dnech 1. až 2. června 1941, na židovský svátek Šavuot (Svátek připomíná den, kdy Hospodin daroval Mojžíšovi Desatero na hoře Sinaj), byl proveden pogrom proti židovské komunitě v Bagdádu v Iráku. Tento pogrom je známý jako Farhud, což znamená „nucené vyvlastnění“.

Před pogromem byly na židovské domy namalovány rudé ruce. Výtržníci, kteří nosili nože a meče, rabovali židovské domy, vypalovali je a poté Židy zabíjeli, mučili a mrzačili.

K Farhudu došlo hned po porážce irácké pronacistické vlády, kterou vytvořil Rashid Ali al-Kailani a Britové. Byl inspirován nacistickou propagandou vysílanou po celém Iráku.

Pogrom trval dva dny. Některé zdroje uvádějí, že 180 Židů bylo zabito a 240 zraněno, 99 židovských domů bylo zničeno a 586 židovských podniků bylo vyrabováno. Jiné zdroje odhadují čísla mnohem vyšší.

Babylonian Jewry Heritage Center se domnívá, že kromě 180 identifikovaných těl bylo dalších 600 neidentifikovaných těl pohřbeno v hromadném hrobě. Dokumenty z iráckého židovského archivu uvádějí, že více než 1000 Židů bylo zavražděno nebo zmizelo.


Druhá intifáda

Během druhé intifády rudá ruka opět signalizovala vyvražďování Židů, když svět obletěl obrázek Palestince, který jásavě zvedal své krví potřísněné ruce poté, co zabil dva Izraelce.

12. října 2000 dva Izraelci, kteří byli řidiči v záloze v Izraelských obranných silách, řídili civilní vozidlo a špatně odbočili do palestinského města Ramalláh, jen pár minut od Jeruzaléma.

Byli okamžitě zatčeni palestinskou policií a převezeni na policejní stanici. Lynčovací dav vtrhl na stanici, bil a bodal muže, vypíchal jim oči a vykuchal je. Po jejich ohavném zločinu šel jeden z vrahů k oknu a zvedl své dvě krví potřísněné ruce k jásajícímu davu dole. Těla Izraelců byla poté vyhozena z okna, kde je dav dále mlátil a následně zapaloval.

Vadim Nurzhitz a Yosef Avrahami byli řidiči záložníků IDF, kteří byli v roce 2000 zavražděni lynčovacím davem v Ramalláhu.

Dav poté odvlekl zohavená těla do centra města na oslavu.

Červená ruka je symbolem vraždění Židů a nese bolestné vzpomínky na zneužívání, vraždy a násilný antisemitismus. Příměří v konfliktu mezi Izraelem a Hamásem znamená, že Hamás žije další den, aby uskutečnil svůj stanovený cíl dalších útoků proti židovskému lidu ve stylu 7. října, dokud židovský národ nepřestane existovat.

Použití červené ruky k volání po příměří pouze podporuje teror proti Židům, nikoli mírové řešení. 







Antisemitism's
Antisemitisms
Antisemitismus

Žádné komentáře: