31. října 2023

Risk Scalping Intraday sometimes even Swing Trader




"V scalpování a intraday obchodování není risk management jen částí strategie; je to její základní kámen."


"Úspěch v intraday obchodování se neodměřuje počtem ziskových obchodů, ale schopností řídit rizika."


"Každý scalp obchod je test disciplíny: bez pevných pravidel pro řízení rizika je každý zisk jen náhoda."


"Ve světě intraday obchodování, risk management není o omezení možností, ale o chránění příležitostí."


"Riziko je jako voda pro scalpování:
s příliš malým množstvím nic neroste, ale (příliš vody (tzn povodeň) rizika) může vše zničit."


"Nejlepší intraday obchodníci nejsou ti, co najdou nejvíce ziskových obchodů, ale ti, co efektivně minimalizují ztráty."


"Řízení rizika v intraday obchodování je uměním rozhodovat nejen o tom, kdy vstoupit, ale hlavně kdy vystoupit."


"Scalpování vyžaduje bleskové rozhodování, ale bez strategie pro řízení rizika se stává hazardem."


"V intraday obchodování, každý den bez řízení rizika je den blíže k zániku účtu."


"Risk management v scalpování a intraday obchodování je: Rozdíl mezi ztrátou a ziskovým obchodováním."






Trading Risk Management

Velikost pozice (Position Size): Upravujte velikost pozice na základě aktuální volatility a vašeho kapitálu. Použijte pevné procento kapitálu pro každý obchod, aby bylo možné efektivně spravovat riziko. Například riskovat 1% až 2% vašeho obchodního kapitálu na jednotlivý obchod.


Stop-Loss Příkazy: Nastavte stop-loss příkazy blízko vašeho vstupního bodu, abyste minimalizovali potenciální ztráty. Volatilní trhy jako NQ mohou rychle pohybovat proti vaší pozici, takže pečlivé umístění stop-loss příkazů je klíčové.


Cílové Zisky (Take-Profit): Stanovte realistické cíle zisku na základě předchozích úrovní odporu a podpory, průměrného rozsahu pohybu (ATR) nebo jiných technických indikátorů. U skalpování a intraday obchodování mohou být cíle zisku menší, ale častější.


Volatilita: Monitorujte historickou a očekávanou volatilitu instrumentu. Ve vysoce volatilních obdobích můžete potřebovat širší stop-lossy a menší velikost pozice, aby se zabránilo předčasnému vyřazení z pozice tržním šumem.


Riziko za obchod: Určete maximální množství kapitálu, které jste ochotni riskovat na jednotlivý obchod. Toto by mělo být procento vašeho celkového obchodního kapitálu.


Riziko/Výnos Poměr: Zaměřte se na obchody, kde potenciální výnos převyšuje risk. Mnoho skalpů a intraday obchodníků hledá minimálně poměr 1:1 nebo preferovaně vyšší, například 1:2.


Denní a týdenní limity ztrát: Nastavte maximální denní a týdenní limity ztrát, po jejichž dosažení přestanete obchodovat. Toto pomáhá chránit kapitál před významnými ztrátami během nepříznivých období.


Psychologická odolnost: Udržujte pevnou psychologickou odolnost a disciplínu, abyste dodrželi vaše pravidla risk managementu i v náročných obdobích.


Rocket Scooter - How We are Better than Flow or Technical Analysis - YouTube


It's Easier Than You Think - 

The Math Sorcerer


Subject is
Learning math from the ground up


Video poskytuje rady, jak se začít učit matematiku od základů, přičemž zdůrazňuje, že přístup závisí na současné úrovni znalostí matematiky a dostupném čase jednotlivce.
Radí věnovat se řešení alespoň jednoho matematického problému denně, aby se udržel pokrok, přičemž zdůrazňuje význam konzistentních, i když malých, úsilí a roli motivace a disciplíny při učení se matematice.

― Louis Pasteur


I've been doing math 6 days a week so far for two months. This channel has been so inspiring and has made me love learning math. 


The "easy" part of Math, Physics and Engineering is learning by doing:  problem sets, labs, etc.
It's much like learning a sport or playing a musical instrument:  at first, you're pretty clumsy, then with practice, you start to "get it".  Treat this the same way.  Get a textbook and a corresponding Schaum's Outline (for more examples and problems w/solutions) and go at it.



For "Square One", start with good, old Euclidian Geometry.  Learn how to do contruction proofs with a straight-edge & compass:  it's tangible, visual and will teach you to think "in Math".  Then dive into Algebra, Analytic Geometry, Trigonometry & Calculus.  Learn how to draw pictures to develop a mathematical intuition




starting points and some advice on how to actually learn mathematics this video was motivated by
00:39
an email I received from a subscriber here on the channel I'm going to start this video by briefly reading the email in its entirety it's not long and then doing my best to answer it if you have any advice for this person please leave a comment in the comment section below
I like this email because the person reminds me of myself this person pretty much is starting their math journey when I started mine okay I'm going to open up the email here it's in my email and the person's name is Abdu
01:19
Wahab and the subject is learning math from the ground up hi math sorcerer I'm Abdu Wahab from the Middle East think of you for your videos words of encouragement and being supportive
I came to you today hopefully you give me advice on how to start to learn math again after a life punched me I'm 24 now how would you or me to learn math again so I can be better prepared to take the SAT and get a degree in math I know it's going to take longer than a year to learn math up to the college level but I'm going to take it step by step for
01:56
the next six months I will try to take it and get a great score so where should I start and how should I deal with wasting of my time thank you so this is a multi-part question let me just start by addressing the SAT question so as for the SAT this is something that I personally never took I never took the SAT I didn't finished high school I got a GED so that's something I can't really comment on I did the GRE and which is very similar it's actually administered by the same company and for that I recommend ...









777 888


Cyklistickey
Cyklistic key
Cyklistika 

SAP hits brakes on Tesla company car deal

Despite EV commitment, German giant tells Musk marque to buzz off






Žádné komentáře: