16. října 2023

BBC omlouvání akceptace terorismu

BBC nestrannost vs omlouvání nebo relativizace či akceptace terorismu?

 

Matthew Goodwin

Na příkladu BBC uvedl, proč se cítí "zahanben" za britskou národní debatu o blízkovýchodním konfliktu.

Řekl: "Máme národní vysílací společnost - BBC -, která není schopna nazvat teroristickou skupinu inspirovanou nacisty a ISIS teroristy!!!

https://x.com/GoodwinMJ/status/1713902436027339164
16.10.2023
   




Rhodri Talfan Davies insisted such mistakes were inevitable because of the 'fog of war'

BY DAVID ROSE
NOVEMBER 10, 2023 10:28




UN
https://twitter.com/GSpellchecker/status/1718533233954939319/photo/1

A UN amendment which “unequivocally reject[ed] and condemn[ed] the terrorist attacks by Hamas that took place in Israel starting on 7 October 2023 and the taking of hostages” failed to reach the required two-thirds majority. 

Every country that rejected or abstained from it have just told the world that they are ok with antisemitic terrorism. 

This is utterly shameful. 




UN General Assembly adopts Gaza resolution calling for immediate and sustained ‘humanitarian truce’




Osmidílný thriller Chalífát - Kalifat

https://www.csfd.cz/film/810920-chalifat/recenze/




Co by znamenalo pro společnost porušení novinářské etiky, kdy veřejní nebo státní novináři, televize nebo noviny relativizují terorismus tím,
že odmítají označit teroristy za teroristy a brání se v používání tohoto termínu kvůli údajné nejasnosti, co je příčinou a co následkem, často s argumentem, že teroristé bojují za své ideály, například islámské.


Tato situace by mohla mít několik negativních důsledků pro společnost:

Normalizace terorismu:
Relativizace terorismu a odmítání jasně označit teroristy by mohlo přispět k normalizaci násilí a teroristických činů. To by mohlo vést k tomu, že lidé začnou považovat teroristické aktivity za akceptovatelné nebo oprávněné.

Manipulace veřejnosti:
Média hrají klíčovou roli při formování veřejného mínění. Když média relativizují terorismus, mohou manipulovat veřejnost a vést ji k přijímání násilí jako legitimního prostředku dosažení cílů.

Oslabení boje proti terorismu:
Když terorismus není jasně pojmenován a označen za to, co je, může to oslabit snahy bojovat proti terorismu, protože se nezabýváme jeho podstatou.

Ztráta důvěry veřejnosti v média:
Když média ztratí objektivitu a nezabývají se terorismem v souladu s etickými normami, může to vést k ztrátě důvěry veřejnosti v média jako důvěryhodný informační zdroj.

Oslabení demokratických principů:
Média hrají důležitou roli v demokracii tím, že umožňují veřejnou kontrolu a informované rozhodování. Relativizace terorismu může oslabit demokratické principy a demokratický proces.


Je důležité, aby média dodržovala novinářské etické normy a poskytovala objektivní a vyvážené informace.
Akceptace relativizace terorismu v médiích by mohla mít negativní důsledky pro společnost, svobodu tisku a demokratické hodnoty.





Jaký potenciální dopad by mohlo mít omlouvání, relativizace nebo dokonce obhajování terorismu 

z různých důvodů, včetně práva na odplatu, práva na sebeurčení, odtržení území, prosazování ideologií nebo zničení etnika, 

pokud by politici, novináři a média nepostupovali v souladu s politickou nebo novinářskou etikou a neodsuzovali nebo dokonce stranili terorismu. 

S tím, že by dotyčné politiky a novináře část společnosti nebo některé země podporovali.



Cíle teroristického hnutí Hamás

Proč spojenci za WWII museli razantně napadnout Německo?



Omlouvání, relativizace nebo obhajování terorismu z různých důvodů, pokud by politici, novináři a média nepostupovali v souladu s politickou nebo novinářskou etikou a neodsuzovali nebo dokonce stranili terorismu, by mohlo mít závažné důsledky pro společnost a mezinárodní společenství:


Růst terorismu:
Pokud by terorismus nebyl důrazně odsuzován a dokonce obhajován, mohlo by to vést k růstu teroristických aktivit, protože teroristé by získali větší odvahu k provádění svých akcí.

Normalizace násilí:
Omlouvání nebo relativizace terorismu by mohlo přispět k normalizaci násilí a teroristických činů. To by mohlo změnit vnímání veřejnosti a mladých lidí ohledně terorismu.

Růst extremismu:
Normalizace terorismu by mohla vést k radikalizaci a růstu extremismu v různých částech společnosti. Lidé by mohli být ovlivněni k podpoře násilí a terorismu.

Zvýšené konflikty a nestabilita:
Podpora terorismu by mohla zvýšit konflikty v různých regionech světa a destabilizovat politické a bezpečnostní situace.

Oslabení boje proti terorismu:
Nedostatečné odsouzení terorismu a podpora teroristů by mohly oslabit snahy bojovat proti terorismu na mezinárodní i národní úrovni.

Ztráta důvěry veřejnosti v politiky a média:
Pokud politici a média podporují terorismus, mohla by se ztratit důvěra veřejnosti v politické instituce a média jako objektivní a spolehlivé zdroje informací.

Mezinárodní izolace:
Země, které by podporovaly terorismus, by se mohly dostat do mezinárodní izolace a čelit politickým a ekonomickým sankcím.

Porušování lidských práv:
Teroristické skupiny často porušují základní lidská práva. Podpora terorismu by mohla znamenat porušování těchto práv a násilí vůči civilistům.


Změna geopolitického prostředí: Podpora terorismu by mohla změnit geopolitické prostředí a vztahy mezi zeměmi a regiony.


Je důležité, aby politici, novináři a média dodržovali politickou a novinářskou etiku a odsuzovali terorismus.
Akceptace omlouvání a relativizace terorismu by mohla mít závažné a hluboké důsledky pro stabilitu, bezpečnost a mír ve světě.










Nebo ještě jinak:

Potenciální dopad omlouvání nebo obhajování terorismu z různých důvodů, včetně práva na sebeurčení, odtržení území, prosazování ideologií nebo zničení etnika, pokud by politici, novináři a média nepostupovali v souladu s politickou nebo novinářskou etikou a neodsuzovali nebo dokonce stranili terorismu.

Toto by mohlo mít několik důsledků:

Normalizace terorismu:
Omlouvání nebo obhajování terorismu by mohlo přispět k normalizaci násilí a teroristických činů. Společnost by mohla ztratit schopnost rozlišit mezi legitimními politickými cíli a teroristickými činy.

Růst extremismu:
Tato normalizace by mohla vést k radikalizaci a růstu extremismu, protože by se teroristické aktivity mohly stát společensky akceptovatelnými.

Změna veřejného mínění:
Média a politici mají vliv na veřejné mínění. Pokud by média a politici neodsuzovali terorismus, veřejnost by mohla začít mít k němu pozitivnější postoj, což by mohlo změnit politický a společenský diskurz.

Oslabení boje proti terorismu:
Nedostatečné odsouzení terorismu by mohlo oslabit snahy bojovat proti terorismu, což by mohlo ohrozit bezpečnost společnosti.

Ztráta důvěry veřejnosti v média a politiky:
Pokud média a politici neplní svou roli v odsuzování terorismu, mohla by se ztratit důvěra veřejnosti v tato média a politické instituce.

Riziko násilí a konfliktů:
Relativizace terorismu by mohla přispět k růstu násilí a konfliktů ve společnosti, protože by mohla podněcovat nenávist a radikalizaci.

Je důležité, aby politici, novináři a média dodržovali politickou a novinářskou etiku a odsuzovali terorismus, neboť akceptace relativizace terorismu by mohla mít negativní důsledky pro společnost, bezpečnost a demokracii.





Petr Houdek: Jak drahá je nepoctivost? O nečestnosti a jejím výzkumu (Pátečníci 13.10.2023)




 

Publicista Joch: Hamas nepredpokladal toľko zabitých, vďaka úspechu akcie bude zničený




Bezpečnostní aparát Izraele | Petr Drulák




Jan Cibulka - Co o nás ví internet | Neurazitelny.cz | Večery na FF UK





How EMIRATES is WINNING when Other AIRLINES are going BANKRUPT?






Martin Bartkovský:
Lhaní o nemocnici nejvíc uškodí Gaze. Propalestinský protest v Praze si ukradla levice

















Dál jiné verze NEČTĚTE!
Je to cca to samé!

================================================

Nebo trochu jinak: 

Akceptace porušení novinářské etiky ve smyslu, kdy veřejní nebo státní novináři, televize nebo noviny straní terorismu, by mohla mít značné a závažné důsledky pro společnost. Zde je několik možných důsledků:

Ztráta důvěry veřejnosti:
Když veřejní nebo státní novináři podporují terorismus nebo zaujímají stranický postoj, může to vést k ztrátě důvěry veřejnosti v média. Důvěryhodnost médií jako zdroje nezávislých a objektivních informací může být vážně narušena.

Manipulace veřejnosti:
Média hrají klíčovou roli při informování veřejnosti a formování názorů. Když média podporují terorismus, mohou manipulovat s veřejným míněním a vést lidi k víře v násilí nebo extrémní ideologie.

Růst násilí a konfliktů:
Podpora terorismu ve veřejných médiích by mohla přispět k růstu násilí a konfliktů ve společnosti, protože by mohla podněcovat nenávist a radikalizaci.

Oslabení demokratických principů:
Médiím náleží důležitá role v demokratické společnosti, protože umožňují veřejnou kontrolu vlády a poskytují informace pro informované rozhodování. Když média podporují terorismus, mohou oslabit demokratické principy a ohrozit demokracii.

Porušení novinářských standardů:
Média mají povinnost dodržovat novinářské standardy, které zahrnují objektivitu, vyváženost a etické normy. Když tato pravidla porušují, ohrožují novinářskou integritu a profesionalitu.

Ztráta mezinárodní důvěryhodnosti:
Pokud veřejní nebo státní novináři podporují terorismus, může to ovlivnit mezinárodní vztahy a důvěryhodnost státu na mezinárodní scéně.

Je důležité zdůraznit, že médiím náleží zvláštní odpovědnost vůči veřejnosti a demokracii. Akceptace porušení novinářské etiky ve prospěch terorismu by mohla mít negativní a hluboké důsledky pro společnost, svobodu tisku a demokratické hodnoty. Proto je důležité, aby byla veřejnost kritická a náročná ve vztahu k médiím a aby tato média byla zodpovědná a transparentní ve svém zpravodajství.




Ztráta důvěry v média:
Pokud by společnost akceptovala takové porušení etiky, mohla by vést ke ztrátě důvěry veřejnosti v média jako zdroj spolehlivých a objektivních informací.

Růst extremismu:
Podpora terorismu nebo jiných násilných ideologií médii by mohla vést k radikalizaci a růstu extremismu v společnosti. Lidé by mohli být ovlivněni tímto druhem propagandy a mohlo by to vést k více násilí.

Zvýšení společenského napětí:
Akceptace takového porušení etiky by mohla zvýšit společenské napětí a konflikty, protože by média podněcovala nenávist a násilí.

Oslabení demokratických principů:
Média jsou důležitou součástí demokracie, protože poskytují informace a umožňují veřejnou kontrolu moci. Pokud by média podporovala terorismus, mohlo by to oslabit demokratické principy a systém.

Zásadní porušení etických norem:
Akceptace tohoto porušení etiky by mohla vytvořit precedens pro další neetické chování v médiích, což by mohlo ohrozit novinářskou integritu.

Je důležité, aby společnost zůstala kritická a náročná na médiích a aby se držela standardů novinářské etiky. Novináři a média mají zodpovědnost za poskytování objektivních a vyvážených informací a za respektování etických norem, které jsou základem důvěry veřejnosti v média jako instituci. Akceptace porušení těchto etických norem by mohla mít škodlivé důsledky pro demokracii a společnost jako celek.







Porušení novinářské etiky ve smyslu, kdy novinář či noviny straní terorismu, je závažný problém, který zpochybňuje důvěryhodnost a spolehlivost médií. Zde je, jak by se dalo o tomto porušení etiky promluvit:

Nekompetentnost nebo zaujatost:
Můžeme zdůraznit, že novináři by měli být nezávislí a kompetentní ve svém práci. Stranění terorismu nebo jiným extrémním ideologiím zpochybňuje jejich schopnost poskytovat vyváženou a objektivní zpravodajství.

Podkopávání důvěry:
Uveďte, že důvěra ve zpravodajství a novináře je založena na předpokladu, že budou objektivní a nepodporují násilí. Když média podporují terorismus, poškozují svou vlastní důvěryhodnost a důvěryhodnost novinařiny obecně.

Rozvracení společenského míru:
Diskutujte o tom, jak podpora terorismu v médiích může přispět k rozvrácení společenského míru. Teroristické aktivity často vedou k násilí a nestabilitě, a média by měla hrát roli v prevenci a zmírňování konfliktů.

Nebezpečí pro veřejnost:
Připomeňte, že terorismus představuje závažné bezpečnostní riziko pro veřejnost. Když média podporují terorismus, může to přispět k radikalizaci a rekrutaci nových teroristů.

Výrazné narušení novinářských pravidel:
Podtrhněte, že novináři mají určitá etická pravidla a normy, která by měli dodržovat. Stranění terorismu je v rozporu s těmito pravidly a normami.

Volná diskuse a debata:
Nastolte otázku o důležitosti svobodné diskuse a debaty v demokratické společnosti. Novináři by měli poskytovat informace a prostor pro různé názory, ale neměli by podporovat násilí a terorismus.

Výzva k transparentnosti:
Zvýrazněte potřebu transparentnosti v médiích a volném přístupu k informacím. Média by měla být otevřená ohledně své redakční politiky a způsobu, jakým zpracovávají zpravodajství.


Když novináři nebo média podporují terorismus,
jedná se o závažné etické porušení, které by mělo být kriticky zkoumáno a diskutováno. Tato diskuse je důležitá pro zachování svobody tisku a důvěryhodnosti médií.







BBC woke ?
BBC Hamas News ?
progressive international

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Why BBC doesn't call Hamas militants 'terrorists'

just because WOKE

5-10? years ago, they used to call terrorism terrorism