30. září 2017

Jak vybrat vzduchovku?

Jak vybrat vzduchovku?




Pro loveckou vzduchovku už není potřeba zbrojní průkaz. Novela zákona ruší omezení výkonnosti zbraně
11. 2. 2022
https://www.zbozi.cz/sport/sportovni-strelba/vzduchovky/?ustova-rychlost-od=300


Stát povolil silnější vzduchovky, prostřelí masiv

Využil bych ji jako ochranu majetku na chatu u lesa.
Zloděje to nezabije, ale bude ho to hodně bolet.
Jiří Konečný




Crosman Pumpmaster 760
https://www.balistas.cz/blog/nejlepsi-vzduchovky-na-trhu-za-rok-2021/

https://www.hunting24.cz/dlouhe-vzduchovky/

Nejvýkonnější vzduchovka pro


co stojí při výběru vzduchovky za úvahu?
přesnost   rozptyl
síla
spolehlivost ... 

www.vetrovky.eu



Tak a konečně je tu první testování. 
U Slavie jsme seřídili otevřená mířidla na 15 metrů, ale dá se říct, že už nebylo co seřizovat, udělal to za nás výrobce. U větrovky nám seřízení trvalo celý den. Ale oplatilo se. Nastřelili jsme ji na 30 metrů.
Terč jsme postavili 20 metrů od nás a první na “holení“ šla Slavie deset ran. Všechny sice padly do terče, ale v rozptylu 4 cm. Pak šla větrovka 4x zoom většina zásahů 9, ale v desítce prošly kulky i několikrát po sobě jednou dírou.!
Vytvořily tak jakýsi čtyřlístek. Použito u obou zbraní špičkové střelivo Match S 100 plochá. Pak jsme nahradili střelivo Standardy. Větrovka střílela už i sedmičky. Slavia už lítala všude možně i v bílém kruhu terče. Posun na 30 metrů první Slávia.... střela už padá na spodní okraj terče mimo kružnici i když je mířeno na střed padá dolů o 5-7 centimetrů.
Pak jde větrovka max. úchylka 10mm tedy přelom 8-9 zbraň je ve svém „živlu“... Stříleno JSB EXACT 4,50. Pak přebíjíme na Pro Magnum od Gama Slavia zasahuje ocelový držák terče na sedmé hodině, větrovka zanese Gamácký šrot až 5 centimetrů od středu na druhou hodinu. Dále už toto střelivo nemáme chuť nabíjet.  Posunujeme se na 46 metrů nabíjíme Exacty do Slávie a já koukám puškohledem kam to Milošovi zanese první rána jde 20 centimetrů pod terč, druhá zvedáme o notný kus mířidla vzhůru nad terč, padla střela do papíru, ale mimo kružnici, přestavujeme mířidla, další výstřely jsou už jen orientační, protože v mířidlech není pořádně vidět. Dalších 10 ran se rozptyluje v kruhu 12-15 centimetrů..!!
Nedaří se trefit ani velkou plechovku od lanšmítu. Větrovka střílí všech 10 ran v kroužku 1,5-2 centimetry kolem středu. Sestřeluji víčka od Dobré vody /8ks/, co rána to zásah víčko vyletí do výšky a až groteskně rotuje. Plechovku od lanšmítu zasáhne Exact 5mm od středu a skrz ji prostřelí.
Test přesnosti je jasný i s dobrým střelivem je Slavia použitelná do 15 metrů, pak už jde o náhodu, stačí menší vítr a jde to kam chce.
Větrovka na mírný vítr nereaguje ani při střelbě na 46 metrů, nebo neměřitelně. Snažil jsem se dělat mezi palbou na víčka velké prodlevy, aby se změnily podmínky a směr větru. Ze Slavie je střelba dobře patrná i okem u větrovky nemáte při plném tlaku šanci ani s výkonným puškohledem po směru letu.! Zábavný test průraznosti../jen informačně/


www.strelectvi.info/cz200s/story_martin/story_martin.htm


slavia vzduchovka 634 rozptyl

Vzduchovka Slavia 634 – první dojmy a zkušenosti




Vzduchovka Slavia

Zlamovací vzduchovky značky SLAVIA patří k nejdéle vyráběným a nejúspěšnějším zbraním České zbrojovky a.s. Vynikají důmyslnou jednoduchou konstrukcí, špičkovým zpracováním, naprostou spolehlivostí a velkou přesností, díky které se hodí nejen pro střelecký výcvik a rekreační střelbu, ale i pro některé sportovní střelecké disciplíny.
Výkonný model SLAVIA 634 je vhodný rovněž pro lov drobné zvěře. Všechny zlamovací vzduchovky SLAVIA nabízejí vysokou kvalitu za přístupnou cenu.

Zlamovací vzduchovka Slavia 634 je určena pro rekreační nebo sportovní střelbu, případně i pro odstřel drobných škůdců (tam, kde je to dovoleno). Toto provedení si s výjimkou zvýšené rychlosti zachovává všechny vlastnosti základního provedení Slavia 631 Lux.

Charakteristické rysy vzduchovky: ...




slavia 630

Co to umí?

Střelce kromě všeho výše řečeného pochopitelně nejvíc zajímá, jak zbraň střílí. Slavia 631 má konstrukčně velký „přesnostní“ potenciál, který podporují výborně čitelná regulovatelná mířidla. Stav děr v terči však nakonec hodně závisí na střelách. Když do diabolek trochu zainvestujete, měli byste se na standardní vzdálenost 10 metrů vejít do třináctimilimetrového rozptylu. S trochou umu a štěstí se dá očekávat ca 10 milimetrů, ba i méně. Což je na vzduchovku za necelé tři tisíce nepochybně skvělý výkon.Konkrétně šestsettřicetjednička navíc dokáže podávat úctyhodné výkony i na větší vzdálenosti. Opět hodně závisí na diabolkách, u speciálních terčových střel se dá ovšem i na „pistolových“ 25 metrů nastřílet rozptyl i pod 30 mm.
Slavia 634 Slavia 630 a Slavia 631 jsou vzduchovky z časů, kdy pro volně prodejné vzduchové zbraně platil limit úsťové energie střely 7,5 J. A tak to také je, přes tuto energii se uživatel standardně nedostane. Mezitím se ale pozměnila legislativa a došlo ke zvýšení povolené hranice energie střely. Právě proto vznikl výkonnější a v detailech odlišný model Slavia 634, u něhož se poměrně malými změnami podařilo „zrychlit“ diabolku až na 220 m/s (pro srovnání – u šestsettřicetjedničky je to ca o 60 m/s méně). To odpovídá energii blízké 16 J. S takovým výkonem už se dá nejen spolehlivěji střílet na větší vzdálenosti, ale případně i lovit drobnou zvěř, samozřejmě pouze v zemích, kde to zákon dovoluje.
www.obchod-lovec.cz/o-zbozi/vzduchovky-slavia


Zbraně volně prodejné




Can a Bullet Have the Same Impact Going Through Water?




Praised for its realistic depiction of war, Saving Private Ryan got one thing wrong in its dramatic opening scene.


Náboj Magtech 7,65 Browning - 32 AUTO FMJ (32A) 4,60g 71gr
Úsťová rychlost nábojů Magtech 7,65 Browning Short/32A je 276 m/s s úsťovou energií 175 J 

SB 7,65 Browning (32Auto) FMJ 4,75g/73GR
Ráže: 7,65 Browning. Typ střely: FMJ.
Váha střely: 4,75g/73GR. Úsťová rychlost: 318m/s. Úsťová energie: 240J

Přemysl Liška   Dobrodružství kriminalistické balistiky
https://issuu.com/knizni_klub/docs/0042315

https://knihobot.cz/g/450105/




C90-CR   M3 :-)
https://guns.fandom.com/wiki/Instalaza_C90

https://twitter.com/AbraxasSpa/status/1506155939312902144/photo/1




Kvlalitní levnější vzduchovky ze zahraničí:

Vzduchovky z Polska 16J ...

www.hatsan.com.tr


Legislativa Rakousko, Německo

Zbraně a legislativa v zahraničí







16J versus 45J


Vzduchovky nad 16J - Rakousko

Jak posoudit energii 16 J?  

Je to dost, anebo málo?
Při ráži .177 (4,5 mm), což je klasická diabolka o hmotnosti cca 0,53 g, umožňuje udělit střele rychlost obvykle okolo 240 m/s (cca 850 Km/h). Při ráži .22 (5,5 mm) už při hmotnosti diabolky kolem 1 g obvykle pouze zhruba 170 m/s (610 km/h), což je vzhledem k charakteristice balistické křivky na hranici slušné použitelnosti, protože střela pak daleko dříve „padá“ a s tím je také nutné při střelbě na větší vzdálenost počítat. Pro ráži .22 by tedy byla s ohledem na hybnost diabolky a průběh balistické křivky ideální úsťová energie okolo 30 J, což by ovšem znamenalo značné zvýšení devastačních účinků na cíl.
Ráže .25 (6,35 mm) se při omezení výkonem 16 J prakticky neuplatní. Přiložený graf ukazuje balistickou křivku pro všechny tři uvedené ráže, na ose X je vzdálenost v metrech, na ose Y propad střely v centimetrech (ve správném poměru by křivky byly stokrát plošší ;)

www.holubnik.net/index.php?id=66



Vzduchovky, plynovky, airsoft, paintball
http://forum.gunshop.cz/vzduchovky-plynovky-airsoft-paintball-f13.html



Levné vzduchovky
http://zbranekvalitne.cz/forum/viewtopic.php?t=2519


VZDUCHOVKA - ideální cvičná zbraň
www.myslivost.cz/Casopis-Myslivost/Myslivost/2006/Listopad---2006/VZDUCHOVKA---idealni-cvicna-zbran



rady o vzduchovkách a príslušenstva Vzduchovky a príslušenstvo, recenzie, videá, rady a pomoc
http://vzduchovky.org/balistika-2/vyhodnocovanie-rozptylu/


http://vzduchovky.org/strelivo/test-rws/



Vzduchovky pro malé i velké
www.streleckarevue.cz/kategorie.aspx/prave-vyslo/clanek/vzduchovky-pro-male-i-velke

www.streleckarevue.cz/search.aspx#search=vzduchovka_cat=null_page=1




Broky musí být ocelové, protože jinak si magnet v přebíjecím mechanismu střelivo nevytáhne. V případě použití olověných kulatých broků dojde k poškození vzduchovky!
www.colosus.cz/vzduchovka-crosman-2100b-cal-4-5mm/




Hledam odborníka na vzduchovky

www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=22&t=74758


Pro popsané použití doporučuji tyto:

Diabolo JSB Target Sport cal. 4,50mm
www.pazba.cz/zbozi/5423/Diabolo-JSB-Target-Sport-cal--4-50mm.htm




Vzduchovky, větrovky a vše kolem – podrobný rozbor

http://postapo.cz/nutne-k-preziti/zbrane-a-pasti/vzduchovky-vetrovky-a-vse-kolem-podrobny-rozbor/







Nová vzduchovka - 4,5 mm

www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=vzduchovka++4%2C5+mm&min=&max=&gty=new&o=3

http://forum.gunshop.cz/bazar-archiv-f20.html

www.zbrane-vzduchovky.cz/diabolo/


Prodám vzduchovku QB78- Nabídka
Prodám vzduchovku QB78 na dvě CO bombičky ráže 5,5mm osazenou puškohledem WALTHER 4krát32. Zbran je laděná puškařem všechny čičmanské těsnění a gumičky vyměněny za naše,konec hlavně opařen tlumičem.Je přesná tichá seřízená na poctivých 16J. 35 ran 16J. dalších 5 jen tak.Dá se předělat na větrovku.Přidám zbytek bombiček asi 20ks. Přecházím na větrovku CZ200. Cenu respektujte neprodávám z nouze a pouze osobní odběr po odzkoušení.Bez puškohledu 4000kč.




Prodám novou, nepoužitou vzduchovku Slavie 634, nejsilnější čech, žádná china, nevhodný dárek.
Jméno:
Telefon:
XY
773580658
Lokalita:471 01 Česká Lípa

Vidělo:

86 lidí

Cena:

4 300 Kč


Úprava vzduchovky  VZDUCHOVKA 5.5 mm


Vzduchovka Gamo Hunter 440








zbraně
zbraň
sport
Flobert
Flobertka
sportovní střelba


Žádné komentáře: