11. srpna 2017

Fosfáty v potravinách

Fosfáty v potravinách? 



Fosfáty v potravinách? Šunku si bez nich nekoupíte, nebezpečné jsou ale jen pro někoho, říká Koplík


19. 12. | Nadbytečné množství fosfátů není něco, co by prospívalo zdraví, ale nejde o nic toxického, vysvětluje profesor Richard Koplík z VŠCHT. Fosfáty se zabýval Evropský parlament, když minulý týden zamítl námitku proti jejich používání při přípravě döner kebabu.
Pokud je zdraví nebezpečné jíst kebab, tak ne kvůli fosfátům. Rizikové jsou jen u pacientů s nemocnými ledvinami, říká Koplík.









Černý drak je závislost, je to vetřelec, kterému nesmíte dát už nikdy napít, říká Formánek

17. 12. | Smutní muži jsou všichni ti, kteří propadli alkoholu, a už jen doplňují palivo, aby se jim netřásly ruce. Já jsem se nikde nepotácel, nikde jsem neležel, byl jsem spíš hladinkář, cítil jsem se jako nesvobodný otrok alkoholu, říká spisovatel a cestovatel Josef Formánek.
Podle jeho knihy zážitků z léčebny Úsměvy smutných mužů právě natáčí režisér Dan Svátek nový film. Dodává, že už se jako vyléčený alkoholik nesmí v životě napít, protože by v sobě probudil černého draka, jak svou závislost nazývá.





Hazard/hloupost loni Čechy připravil o 39 miliard


Zpověď napraveného gamblera: Do herny jsem chodil jako do práce, říká Martin Svoboda





Automat jako spořitelna? Lidi tomu věří, gambleři se ale přesouvají na internet, říká Mravčík

27. 7. 2016 | Česko stále patří k zemím, kde je nejvyšší počet automatů na obyvatele. Teď se ale objevuje čím dál víc patologických hráčů, kteří hrají online, a ten podíl ještě poroste, říká Viktor Mravčík, vedoucí Národního monitorovacího střediska pro drogy a závislosti. Rizikoví jsou podle něj hlavně mladí muži, kteří se lehce ztratí, nekontrolují čas strávený hrou a jsou schopní utratit víc peněz. U hazardního hraní obecně je prý důležitá hlavně impulzivita člověka. Mravčík tvrdí, že situaci by měl zlepšit nový zákon, který bude platit od příštího roku.




JÁ, HRÁČ: zpověď opravdového gamblera


Gambler vede dvojí život


JÁ, HRÁČ: zpověď opravdového gamblera

Tato kniha je výjimečná. Už proto, že taková díla často nevycházejí. Před rokem snad už navždy vyléčený gambler tu vypráví svůj životní příběh, z něhož člověka mrazí v zádech. Býval to ambiciózní mladík, sportovec, jenž založil a vedl úspěšnou tenisovou školu. Studoval práva, věnoval se obchodu s realitami, vydělával hodně peněz. Nakonec je pořád a pořád prohrával v ruletě. Utopil v ní celkem 7 800 000 korun. Vytloukal v dluzích z rulety klín klínem, půjčku půjčkou, zažil děs z věřitelů, hrůzu z exekucí, nechutné vydírání lichvářů. Stál na Nuselském mostě a chystal se skočit dolů. Nicméně přesto coby gambler nepřestal doufat, že svoje finanční zoufalství zalepí úspěchem v herně či kasinu. Dostal se na šikmou plochu a peníze na dluhy, život i hru hledal za hranou zákona... Pohřbil svůj víceletý vztah s partnerkou a utrápil vlastně i svoji matku. Nakonec se z životního prokletí vymanil psaním této knihy. A taky díky pomocné ruce, kterou mu podal dobrý a bohudík nesmlouvavý přítel. Martin S., jenž za sebou cítí stíny své minulosti i bohatou lobby hazardu, nevydává tuto knihu pod svým jménem. Napsal ji hovorovým jazykem, jiný se k ovzduší heren a jejich elektronické rulety nehodí. Doprovodil ji stručnými dodatky, v nichž komentář k loterijnímu zákonu napsal odborný publicista David Kasl. V doslovu se k příběhu Martina S. z pohledu trestního práva vyjadřuje někdejší státní zástupce a nyní senátor Miroslav Antl, mj. autor bestselleru Gaunery nemám rád... 






Léčba gamblera stojí 200 tisíc. Podstoupí ji zlomek hráčů, říká psychiatr     

Mám dluhy, ztratil jsem rodinu. Jsem gambler

Tichý gambler s mozkem šachisty. Vrah z Las Vegas zůstává záhadou











VIDEO: Propadli Účtenkovce. Rozdělují nákupy, vybírají koše a s účty i kšeftují     

jak vypěstovat armádu gamblerů?














potraviny, zdraví, závislost
hazard

Žádné komentáře: