Pohyblivý svátek uživatelů internetu dnes dorazil do Prahy
Prague Internet World '99
(map)
Mýty a pověry o bezpečnosti a nebezpečnosti internetu, to je námět jedné ze šedesáti přednášek na třídenní konferenci a výstavě Prague Internet World (PIW), která dnes začíná v pražském Veletržním paláci. Dnešek a zítřek je určen pro odbornou veřejnost, na "apríla" se mohou přijít podívat další příznivci sítě sítí.
O všech aspektech bezpečnosti informační superdálnice - tedy mimo jiné o zabezpečení počítačů firem i jednotlivců a informačních sítí před nenechavými mozky hackerů - promluví Daniel Dočekal, mnohým známý jako tvůrce Světa Namodro.
Pro odborníky bude určitě lákadlem přednáška Daniela Dardaillera o standardech na webu, čili o chystaných návrzích organizace WAI/W3C na snadnější přístupnost a vy-užitelnost tohoto prudce se rozvíjejícího média, a to nejen v teorii, ale i v praxi. Na šíření internetu v našem počítačově slibně procitajícím zeměpisném pásmu mají velký podíl mladí lidé.
Je internet vhodným místem pro naše děti? Jak je chránit před nevhodnými informacemi? Jaké možnosti skýtá vzdělávání a vyučování on-line? O těchto problémech bude na PIW hovořit Jiří Pavlín ze společnosti MACRON.
Je přirozené, že velká většina přednášek i otevřené prezentace v takzvaných Infoarénách, určených všem návštěvníkům, se týká podnikání a obchodování po internetu.
Ale ani ti, kteří z pracovních či jiných důvodů nebudou moci do Prahy zajet, a zúčastnit se některé z připravených akcí přímo, si ještě nemusejí zoufat. Ve spolupráci se společností Sprinx bude totiž zajišťován živý videopřenos z celé konference. Každý den bude přenášena jedna z odborných sekcí. Navíc bude živě přenášeno také dění z některé Infoarény a vysílána každodenní reportáž z výstavy, ukazující zajímavé produkty, služby a nabídky vystavujících firem. Vysílání bude zajišťováno serverem Atlas-Live a po skončení konference budou k dispozici záznamy všeho, co bylo v jejím průběhu natočeno a odvysíláno.