10. října 2008

Simpsnovi

Simpsnovi

Simpsonovi jsou v současnosti nejspíš nejoblíbenějším a nejznámějším televizním animovaným seriálem, který se díky své vtipnosti a originálnosti vysílá ve více než 70 zemích naší Zeměkoule. Od svého začátku posbírali Simpsonovi několik cen Emmy, několik Oskarů a když pomineme všechny ostatní ceny, nominace a výhry, nesmíme zapomenout na to nejhlavnější - nespočetné množství fanoušků a diváků různého věku. Někteří je sledují již několik let, někteří od narození a někteří je teprve poznávají. V mladší generaci není snad nikdo, kdo by je neznal, v té starší je to trošku horší, ale možná díky svým vnukům a vnučkám je znají i nějací naši důchodci.
Vraťme se ale do doby, kdy seriál Simpsonovi začínal. Amerika oblíbenou animovanou rodinku poprvé spatřila 19. dubna 1987, a to v krátkém skeči pojmenovaném "Good Night" (Dobrou noc) během přestávky pořadu Tracey Ullmanové. Tento kraťas započal třísezónovou sérii simpsonovských skečů. Vzhled postav v těchto krátkých příbězích byl značně odlišný od jejich dnešní podoby.
Dvacetiminutový seriál, tak jak ho známe my, se na amerických obrazovkách objevil 17. prosince 1989 s první epizodou "Vánoce u Simpsonových", po které byly na seriál nevídané ohlasy. Nejvíce Simpsonovi zasáhli v roce 2007 - to díky filmu, který u nás v kinech měl premiéru 26. července, kvůli slavnostně odvysílanému 400. dílu, díky nové 3D hře The Simpsons Game, jenž vyšla na téměř všechny konzole, které v té době byly vyrobeny a nakonec mělo v Simpsonovsky populárním roce 2007 taky podíl nakladatelství Crew. To totiž v ČR začalo vyrábět anglicky přeložené komiksy se Simpsonovými.

Níže můžete vidět obrázek, na němž je "evoluce Simpsonových". První etapa zasahuje do naprostého počátku - do roku 1987, další obrázek rodinky do roku 1989 a ten poslední je současný. Změn si nemusíme však všímat pouze na vzhledu rodinky. Stále větší je i pokrok v samotné animaci seriálu, u které si tvůrci poslední dobou velmi oblíbili možnost využití 3-D rozměrů. Nejčastěji je 3D při příjezdů různých aut nebo příletů letadel, jinak se Simpsonovi stále drží u 2-D. Pokud níže nevidíte rozdíl mezi druhou a třetí etapou, doporučuji podívat se na tento obrázek. V něm je rozdíl vidět lépe.


Výše jsem psal o Simpsonovských skečích, kde samotní Simpsonovi vypadali jinak. Plno těchto skečů poletuje na internetu, tvůrci je daly i jako bonusy k vydaným DVDčkům, ale pár z nich se také objevilo v epizodě 138. slavnostní epizoda. Ta byla samozřejmě odvysílána i zde v Čechách v českém jazyce. Proto Vám přináším tento naprosto první odvysílaný skeč, v kterém se Simpsonovi poprvé ukázali. Pro přehrání klikni sem.

Kdy Simpsonovi skončí? To vůbec není jisté. Tvůrce seriálu Matt Groening říkal, že vše skončí 15. sérií - po ní však hned začala 16. série a plány na konec byly tam-tam. V asoučasnosti víme, že američtí dabéři podepsali smlouvu na dabing několik let dopředu. Tudíž zatím se strachovat o konec nemusíme. Fanoušci se drží písně Simpsonovi nikdy neskončí, kterou tvůrci dali na konec epizody Na pranýři ze 13. série. Spusťte si ji níže a také doufejte (i když to není možné), že Simpsonovi opravdu nikdy neskončí :)
zdroj



Postavy

V Simpsonových bylo opravdu velké množství různých postav, zvířat, ale i hostů. Postupem času jich přibývalo a přibývalo. Matt Groening dokonce jednou nakreslil plakát se všemi postavami, které v Simpsonech byli. Plakát (zmenšeninu můžete vidět níže) bohužel už není aktuální, protože v Simpsonech byl ještě od té doby alespoň dvojnásobek účinkujících.

HDTVblog

hifi-life.cz

1 komentář:

buy sildisoft online řekl(a)...

sildenafil 100 mg is used to treat erectile dysfunction in adult men. it works by relaxing the blood vessels in the penis thereby allows the blood to flow into the penis when the person is sexually excited.