1. srpna 2008

Obchod s povolenkami - naprosto genialní

Obchod s povolenkami - naprosto genialní

Obchod s povolenkami je naprosto dokonaly plan predevsim francouzu (a spratelenych skupin). Je to mimo jine dokonaly plan jak ovladnout EU energetiku.
Predpokladam ze statni EDF ktera dela moudre nemale procento energie efektivne z jadra je hlavni EU lobista ktery prosadil povolenky samozřejmě podporen zelenymi a ruznymi socialisty.

Udajnou obrovskou hrozbu od pana Al Gora tzv globalni otepleni nam jedinecne v nasem zameru pomuze. Vymyslime bez jakychkoliv propoctu a porovnani s jinymi resenimi dan. Nazveme ji emisni povolenky.
Na konkurenci ji uvalime jak jinak nez pres Brusel (na klasicke spalovaci elektrarny). Pokud touto dani zatizime konkurenci pomuze to v evrope nejvice EDF ktery produkuje predpokladam nejvetsi podil jaderne energie.

Samozrejme predem pres greenpeace a zelene zastavim rozvoj jaderne energetiky a pote postupne ovladnu klicove EU energeticke firmy ktere budou mimo jine odvadet dane do cerne diry (francouzskeho kolabujiciho rozpoctu).
Aby nezakrocil antimonopolni urad tak ji potom mozna rozdelime na dva kusy. Samozrejme ze budu vsude deklarovat jak se chovam (za vase penize) green coz je ted velmi popularni.
ZDA SE VAM TO NEMOZNE ???

To same bych udelal se vsemi sitemi coz jsou napr.:
vodovody, produktovody, zeleznice, telekomunikace, silnice ... ... ...
Nevim zda to lze take aplikovat na zemědělství (potravinářství) a proste na vse kde jsou regulace a dotace.

Tolik má uvaha.
Níže zkusím postupně přidat konkrétní argumenty.
I kdyz pro ne nemusime chodit daleko - staci se podivat na nas polostatni CEZ.


Francouzi a Španělé zřejmě chystají obří podnik

Francouzská EDF kupuje British Energy


Státní záruky společnosti EdF

Francouzská vláda se rozhodla ukončit neohraničené státní záruky energetické společnosti EdF nejpozději do konce roku 2004. Evropská komise vítá toto rozhodnutí a navíc požaduje, aby společnost EdF ještě zaplatila státu 889 mil. EUR , vč. úroků. Kromě zrušení neohraničených záruk bude dále provedena reforma důchodového systému pro pracovníky EdF a splacení státní pomoci, která souvisela s nezdaněním rezervních fondů na obnovu vysokonapěťových přenosových elektrických sítí. Tyto změny vyvolají transformaci společnosti do organizace s ručením omezeným a tím automaticky skončí veškeré státní garance... zde


EDF - 2006 MANAGEMENT REPORT

Tak takto silny argument jsem necekal :(

EDF group in 2006

EDF S.A. is the sole shareholder of EDF Energy plc.

EDF Group's activities include generation, trading, transmission, distribution, supply and other energy services. It has 37.8 million customers around the world, with 9.61 million of these in Europe outside of France. It has 156,524 employees worldwide, with 106,565 working for EDF in France. EDF Group has investments in 22 countries (13 of these in Europe) and offers services and consulting in 35 countries. Its EBITDA in 2006 was €13.9bn. The net income (Group share) was €4.2 bn (+47.3 %). R&D Group expenses in 2006 were €389 million (registered in income statements).

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

cituji z: Instantni kurz ekonomie

Nejzadluženější státy světa
Země Státní dluh/HDP

1. Malawi ........... 228,3%
2. Libanon ......... 177,9
3. Japonsko ....... 164,3
4. Jamajka ........ 146,1
5. Zambie ......... 127,5
6. Francie ......... 123,1
7. Seychelly ...... 122,8
8. Argentina ...... 118
9. Řecko ........... 112
10. Itálie ........... 105,6

Anonymní řekl(a)...

Nepovolené povolenky
Cenu elektřiny v budoucích letech ovlivní i nový systém obchodování s emisními povolenkami. Od roku 2013 si totiž budou muset společnosti povolenky kupovat, na rozdíl od současného stavu, kdy je dostávají přiděleny a obchodují jen s tím, co je nad limit. Nedávno obchodní ředitel společnosti ČEZ Alan Svoboda předpověděl, že tento systém zdraží elektřinu o 30 procent. ČEZ se také proto rozhodl přesunout investice za 50 miliard z obnovy uhelných elektráren do stavby plynových, které mají přibližně poloviční emise...

http://fokus.respekt.cz/Rekordne-draha-elektrina-1831.html

Anonymní řekl(a)...

Operátor trhu s elektřinou
www.ote-cr.cz

Dlouhodobé bilance
www.ote-cr.cz/zverejnovani-dat/dlouhodobe-bilance