08.02.08

Jak upéct nekvašený chléb

Jak upéct nekvašený chléb

Dvěma základními druhy jsou chleby nekvašené a kvašené (kynuté)

Maces - nekvašený chléb
Když se řekne maces, asi málokdo z nás ví, oč se jedná. Maces je tradiční pokrm podávaný na židovský svátek Pesach. Je to nekvašený chléb kulatého či hranatého tvaru...


Židovská kuchyně I.
Židovská kuchyně II.

Košer kuchařka

Židovská kuchyně

Židovská jehla
Velmi jednoduchá, rychá a lahodá večeře :-)

Košer recepty pro každý den

Jewish Recipes

Jewish Recipes

Jewish Cooking

Chleba – ohrožený druh

Chléb



Mezuza 
mezuah 
Mezuzah Store


   













recept
recepty

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

nekvašený chléb má velkou výhodu že je trvanlivější
ozkoušejte


jak by mel vypadat kvašeny cleb?


• Chléb pšeničný
Obsahuje nejméně 90 procent pšeničné mouky, tedy jen zanedbatelné množství mouk žitných (max. 10 % na celkovou hmotnost mouk).

• Chléb žitný
Obsahuje nejméně 90 procent žitné mouky.

• Chléb žitno-pšeničný
Podíl žitné mouky musí být vyšší než 50 procent, pšeničné pak vyšší než 10 procent z celkové hmotnosti použitých mlýnských výrobků.

• Chléb pšenično-žitný chléb
V jeho těstě musí činit podíl pšeničné mouky nejméně 50 procent, žita musí být více než 10 % z celkové hmotnosti mlýnských obilných výrobků.

• Chléb celozrnný
Musí obsahovat nejméně 80 procent celozrnných mouk (nebo jim odpovídající množství upravených obalových částic z obilky).

• Chléb vícezrnný
Do těsta jsou přidány mlýnské výrobky z jiných obilovin než pšenice a žita, luštěniny nebo olejniny v celkovém množství nejméně 5 procent.

• Chléb speciální
Kromě pšenice a žita obsahuje i další složku (obiloviny, obilné vločky, klíčky, olejniny, luštěniny, brambory, zeleninu apod.) v množství nejméně 10 procent.

http://www.spotrebitele.info/clanek.shtml?x=2339653

Anonymní řekl(a)...

Velikonoce a pesach, aneb Nedopadl Šalit jako Kristus...?

http://olser.blog.idnes.cz/c/131257/Velikonoce-a-pesach-aneb-Nedopadl-Salit-jako-Kristus.html