30. června 2024

Jak rychle posílit imunitní systém

Tipy jak rychle posílit imunitní systém ...


Jak se vyznat v biotikách

Mikrobiom


Petr Havlíček o vitamínech, minerálech, kolagenu ...



Vladimír Pucholt: Bál jsem se, že mě budou vydírat. Dnes vládne chamtivost, sílu mají peníze

Martin Veselovský




Vyvážená strava: Konzumujte potraviny bohaté na vitamíny a minerály, zejména vitamín C (citrusy, kiwi, paprika), vitamín D (sluneční světlo, ryby, vajíčka), zinek (maso, semínka, ořechy) a probiotika (jogurty, fermentované potraviny).

Vitamín C: Zvyšuje produkci bílých krvinek. Konzumujte citrusové plody (pomeranče, grapefruity, citrony), kiwi, červené papriky, brokolici a jahody.

Vitamín D: Důležitý pro imunitní odpověď. Přirozeně jej získáte ze slunečního světla, ale také z ryb (losos, makrela), vajec a obohacených potravin (mléko, cereálie).

Zinek: Klíčový pro správnou funkci imunitních buněk. Najdete ho v mase, mořských plodech, dýňových semínkách, oříšcích a celozrnných produktech.

Probiotika: Pomáhají udržovat zdravou střevní mikroflóru, která je důležitá pro imunitu. Konzumujte jogurty s živými kulturami, kefír, kysané zelí, kimchi a miso.


Pravidelný pohyb: Cvičení může zlepšit krevní oběh a tím i efektivitu imunitního systému. Mírná až intenzivní fyzická aktivita, jako je chůze, běh nebo cvičení v posilovně, může pomoci.


Dostatek spánku: Kvalitní spánek je klíčový pro regeneraci těla a správnou funkci imunitního systému. Snažte se spát cca 8-9 hodin denně.


Hydratace: Pijte dostatek vody, aby byl váš organismus dobře hydratovaný, což je důležité pro optimální fungování imunitního systému.


Omezte stres: Stres může oslabit imunitní systém. Meditace, jóga, hluboké dýchání a další relaxační techniky mohou pomoci snížit hladinu stresu.


Doplňky stravy: Pokud máte pocit, že nedostáváte dostatek vitamínů a minerálů z potravy, můžete zvážit užívání doplňků stravy, jako jsou vitamín C, vitamín D, zinek a echinacea. Před jejich užíváním je ale vhodné konzultovat to s lékařem.

Bkomplex

Vitamín C: Denní doporučená dávka je kolem 75-90 mg pro dospělé. Při nachlazení se může dávka zvýšit, ale nepřekračujte 2000 mg denně.

Vitamín D: Doporučená dávka je 600-800 IU (15-20 mikrogramů) denně, ale konzultujte s lékařem, zda nepotřebujete vyšší dávky, zejména v zimě.

Zinek: Denní doporučená dávka je 8 mg pro ženy a 11 mg pro muže.

Kolagen


Zdravý životní styl: Vyvarujte se kouření a nadměrné konzumace alkoholu, které mohou negativně ovlivnit imunitní systém.


Hygiena: Pravidelné mytí rukou a dodržování základních hygienických opatření může pomoci předcházet infekcím.




Údajně Nejlepší doplňky stravy pro 50 + podle Petra Havlíčka | Vysoký cholesterol a tlak.
Ztučnění jater.


Otázky a odpovědi | Kloubní výživa a kolagen, fungují? Sníží se produkce kreatinu, když ho užívám?





Jiří Jenšovský: Zažíváme pandemii nedostatku vitaminu D, předávkovat se jím je ale obtížné




Že je jedna sklenka vína prospěšná pro zdraví? Není to pravda, tvrdí vědci v nejnovější studii

Ve skutečnosti umírněné pití alkoholu pravděpodobně neprodlužuje lidský život, ale naopak přináší určitá zdravotní rizika, včetně zvýšeného rizika některých druhů rakoviny


Swindon Magic roundabout  gif  -  kruhák

https://imgur.com/gallery/3O4i7/comment/700725476/1

https://tharook.tumblr.com/post/163361414977/mapsontheweb-the-magic-roundabout-swindon


10 Weird & Wonderful Facts About UK Roads




app

DaffMoon

Photopills

Perseid - Perseus

How to Plan and Photograph the Perseids Meteor Shower - 2023 2024 2025 

https://www.photopills.com/articles

https://www.photopills.com/articles/meteor-shower-photography-guide#step7


SkyView Lite


Korejským úřadům došla s požáry elektroaut trpělivost, chtějí víc informací - EV car



1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Pouze pro manžele:
Drahý Bože, zdrž naše manželky od záchvatů nakupování a chraň je od výhodných nákupů, které nepotřebují nebo které si nemohou dovolit. Neuveď je v pokušení, aby nevěděly, co činí!

Pouze pro manželky:
Bože na nebesích, ochraňuj naše manžely od pohledů na cizí ženy a jejich srovnávání s námi. Ochraňuj je, aby se v kavárnách a nočních klubech neztrapňovali. Především jim nepromíjej, že údajně nevědí, co činí!


Více zde: https://www.staryrozmital.cz/news/modlitba-turisty/