24. listopadu 2023

Romantické filmy na sobotní večer

Romantické filmy (pro chlapy) na sobotní večer.
Nevím zda tyto "romantické" příběhy ("filmy") ocení vaše manželky, ale to uvidíte:)



#MichaelBurry on his $8.4B bet against the housing market (2010)





From the 60 Minutes Archive: Inside the Collapse




 #MichaelLevis Real-life story of "The Big Short";
2020's economic emergency; Jerome Powell in 2020 | Full Episodes




Stories from 2008's Great Recession | 60 Minutes Full Episodes




Three Days of the Condor - Tři dny Kondora 1975








"Godfather of AI" Geoffrey Hinton: The 60 Minutes Interview






The real truth about the 2008 financial crisis | Brian S. Wesbury | TEDxCountyLineRoad





Skutečná pravda o finanční krizi v roce 2008. - Brian S. Wesbury

strojový přepis části videa

Nedávno jsem se vrátil a četl doslovné přepisy všech schůzí Federálního rezervního systému v roce 2008.
 What I just recently did is I went back, and I read the verbatim transcripts of all the Federal Reserve meetings during 2008.

Důvod, proč jsem to udělal nyní, je ten, že vycházejí až s pětiletým zpožděním.
Federální rezervní systém vydal malá prohlášení a poté zápisy a o pět let později nám poskytnou úplné přepisy toho, o čem mluvili, že? Všechny ty červené tečky, je jich 14, jsou zasedání Fedu.
Normálně má Fed šest nebo sedm zasedání, ale to byl krizový rok, že? A tak měl Fed toho roku 14 zasedání.
Abych to uvedl na pravou míru, je to 18 nebo 20 lidí sedících kolem stolu a doslovné přepisy hovoří o tom, že každý z nich mluví tři nebo čtyři minuty, pokud jdou kolem a volí a jdou znovu; hlasují. Tyto přepisy měly 1 865 stran a 559 000 slov. Teď jsem to pro vás přečetl, abyste věděli. 
A někteří lidé to mají těžké, třeba co je 559 000 slov? Starý zákon má 593 000 slov. Myslím o tom, že jsme vybudovali vesmír, putovali pouští 40 let, 50 let, postavili archu... Ve Starém zákoně se stalo mnoho věcí. (Smích) Fed použil tolik slov pro jeden rok ekonomické historie USA. Teď bych se mohl vydat touto cestou – možná je to další přednáška na TEDu – protože to je jeden z našich problémů.

Nicméně jednou z věcí, na které chci poukázat, je tento obrovský pokles trhu, ke kterému došlo v září a říjnu 2008. Víte, co se stalo v září a říjnu 2008? No, zaprvé, ten krvavý víkend 13., 14. září, myslím, že to byl, kdy selhala Lehman Brothers, AIG, Fannie Mae a Freddie Mac a všechny ty věci se staly a Federální rezervní systém zahájil program nazvaný kvantitativní uvolnění; tam začali kupovat dluhopisy a vrážet peníze do ekonomiky ve snaze nás zachránit.
Ve stejnou dobu, ve skutečnosti, jen o několik týdnů později, 8. října 2008, Hank Paulson, ministr financí, prezident Bush, Bushův Bílý dům, Kongres schválili TARP: Plán na záchranu problémových aktiv a bylo to 700 miliard dolarů vládních výdajů na záchranu našeho bankovního systému, ano? Chci, abyste se na tento graf podívali trochu blíže. Kvantitativní uvolňování začalo právě zde, TARP byl schválen přímo tam. Pomohlo to? Ve skutečnosti byla nejhorší část krize po schválení TARP. Akciový trh klesl o 40 %; Po schválení TARP klesly akcie finančních společností o 80 %.
Ve skutečnosti, když se podívám na tento graf a trochu na něj přimhouřím oči, podívám se na všechny ty červené tečky, řekl bych, že čím víc se Fed sešel, čím víc toho Fed udělal, tím to bylo horší. Takže se muselo stát něco jiného, ne? Podle mého názoru nás vláda nezachránila a ve skutečnosti je to jeden z problémů, které lidé mají, když se snaží porozumět ekonomice.
Víte, o našem světě je zajímavý fakt, a to je, že volný trh – kapitalismus – nemá tiskového agenta; vláda ano. Federální rezervní systém ano. Ve skutečnosti existuje asi 2000 knih o finanční krizi, ale jsou tři hlavní, které právě vyšly.
Jedním z nich je Timothy Geithner, bývalý ministr financí za prezidenta Obamy. V roce 2008 byl šéfem newyorské Federální rezervní banky. O krizi napsal knihu; kdo si myslíš, že říká, že zachránil svět? (Smích) Timothy Geithner, samozřejmě.
Ben Bernanke. Nemá vydanou knihu - má vydanou knihu projevů - kdo si myslíte, že říká, že zachránil svět? Ben Bernanke.
Hank Paulson vydal knihu a kdo podle vás zachránil svět? Hank Paulson.
Ve skutečnosti to není tak, že by si připisovali zásluhy sami, ale připisují zásluhy TARP a kvantitativnímu uvolňování a zátěžovým testům; to je to, za co si Timothy Geithner připisuje zásluhy: banky testující stres, aby jim každý mohl věřit, že?
Tady chci jen trochu posunout rychlost, protože vám chci říct, proč – nebo vysvětlit – proč věřím, že se tato bankovní krize změnila ve skutečnou celkovou ekonomickou krizi, zatímco když se podíváte zpět do počátkem 80. let, kdy banky měly větší ztráty než v roce 2008, ekonomika nezkolabovala a ve skutečnosti začala zrychlovat bez TARP, bez ... 

Impact of Mark-to-Market Accounting: A key point in Wesbury's talk is the effect of mark-to-market accounting rules. Implemented in 2007, these rules required assets to be valued at current market conditions, which he argues exacerbated the financial crisis by forcing banks to undervalue their assets during the downturn, leading to a spiral of losses and reduced credit availability.



Zpochybňování obecného vnímání finanční krize v roce 2008: Brian S. Wesbury se staví proti běžnému názoru, že krize byla způsobena chamtivostí a nadměrnými spekulacemi v rámci kapitalistického systému. Tento pohled obvykle obviňuje banky a další finanční instituce z toho, že svým nezodpovědným jednáním přispěly k ekonomickému kolapsu. Wesbury však tvrdí, že skutečné příčiny krize jsou složitější a zahrnují i řadu dalších faktorů, jako jsou například politiky Federálního rezervního systému.

Role Federálního rezervního systému a úrokových sazeb: Podle Wesburyho měla politika Federálního rezervního systému (Fed), který v letech 2001-2003 snížil úrokové sazby na 1%, klíčový vliv na vznik krize. Tato nízká úroková míra vedla k výraznému nárůstu půjček a investic, což v kombinaci s dalšími faktory vedlo k nadhodnocení a následnému prudkému pádu trhu s nemovitostmi. Wesbury poukazuje na to, že tento přístup Fedu podnítil nadměrné a rizikové finanční chování, které nakonec přispělo k hospodářskému propadu.

Historický kontext a vládní intervence: Wesbury rovněž poukazuje na historické paralely, například na 70. léta, kdy podobná politika nízkých úrokových sazeb vedla k ekonomickým bublinám a jejich následnému prasknutí. Kritizuje způsob, jakým vláda reagovala na krizi v roce 2008, zejména program TARP a kvantitativní uvolňování, které podle něj nebyly účinné a spíše prohlubovaly problémy na finančních trzích.

Dopad účetního pravidla mark-to-market: Wesbury se zaměřuje na vliv účetního pravidla "mark-to-market", které bylo znovu zavedeno v roce 2007. Toto pravidlo vyžadovalo, aby banky a další finanční instituce hodnotily svá aktiva podle aktuálních tržních cen, což během krize vedlo k masivnímu podhodnocení aktiv. Tento proces měl za následek spirálu ztrát a snížení důvěry v bankovní sektor, což zhoršovalo finanční krizi.

Svobodný trh a ekonomické zotavení: Na závěr Wesbury argumentuje, že zotavení z krize nebylo primárně výsledkem vládních zásahů, ale bylo poháněno silami svobodného trhu. Zdůrazňuje význam podnikatelské inovace a odolnosti v období krize. Podle něj vládní politiky a regulace často nerozumí dynamice trhu a mohou mít nezamýšlené negativní důsledky. Vyzývá k větší důvěře v mechanismy tržního hospodářství a podporuje myšlenku, že skutečným motorem hospodářského růstu a zotavení jsou podnikatelé a inovace, nikoli vládní intervence.



Brian S. Wesbury, Amity Shlaes (Foreword by)

ISBN: 978-0-470-23833-2

Economic Forecasters Expect Moderate Recovery in 2002 --- Wesbury Led a Group Of Bears Who Called The Recession of 2001

Economic guru and alum addresses Kellogg School TMP community
Brian S. Wesbury '89, named the "best economic forecaster" by The Wall Street Journal for 2001








The global debt crisis - Is the world on the brink of collapse? | DW Documentary







Before The Mets, Steve Cohen Was The Hedge-Fund King (full documentary) | FRONTLINE










10 things I learned after losing a lot of money | Dorothée Loorbach | TEDxMünster



Dorothée Loorbach, úspěšná podnikatelka, se v roce 2016 dostala do finanční krize, která ji připravila (téměř) o veškeré peníze. Tato situace ji vedla k veřejnému přiznání selhání a zahájení "projektu peníze", aby obnovila svou finanční situaci a naučila se o podnikání a správě peněz.

Během své cesty se Loorbach naučila důležité lekce o významu peněz a jejich vztahu k času a hodnotě. Pochopila, že peníze jsou zásadní pro přežití a posílení, ale nezmění základní charakter člověka. Také si uvědomila důležitost ocenění svého času, protože čas je neobnovitelný zdroj, na rozdíl od peněz.

Loorbach objevila význam sebehodnocení a jeho dopad na finanční úspěch. Došla k poznání, že způsob, jakým se chová sama k sobě, odráží její vnímání sebe sama, což ji vedlo k přehodnocení, jak si cení sebe a své práce, přesahující pouhou změnu svých cen.

Během své cesty zažila podporu i kritiku, což ji naučilo, že názory lidí více odrážejí jejich vlastní zkušenosti a perspektivy než její skutečné já. To jí pomohlo soustředit se na své vlastní přesvědčení a být k sobě laskavější, zejména v náročných časech.

"Projekt peníze" přivedl Loorbach k několika poznatkům o finančním řízení, jako je nutnost méně utrácet, více vydělávat, moudře investovat a význam sebeocenění. Také se naučila o Parkinsonově zákonu, který vysvětluje, proč výdaje často rostou, aby odpovídaly příjmům, a o důležitosti zodpovědného řízení financí, aby se vyhnula setrvání ve stavu finanční nouze.


Why the Rich are Getting Richer | Robert Kiyosaki | TEDxUCSD





The Retirement Gamble (full documentary) | FRONTLINE  -  YouTube







Vyhledat další: 
FRED 
FED 
AI 



ekonomika film movie
selský rozum
romantický
logika
M2
QE
Manipulace Fraud


Žádné komentáře: