31. prosince 2018

Respekt a Reflex, jin jang české pravice?

Respekt a Reflex, jin jang české pravice?



Respekt a Reflex, jin jang české pravice?

jedná se o dva velmi zajímavé až pozoru-hodné časopisy či redakce

s tím že Respekt mi přijde pseudo-humanistický tzn. v důsledku do leva min. občas zahýbající :-(
Z mého pohledu takový být musí, neboť pro dva hodně podobné časopisy
by bylo náročné se uživit s originálním dobrým českým obsahem.

(To neznamená že se levicové názor-y neobjeví v Reflexu ale tam jich bývá domnívám se méně)


Analýza níže je ale přesto dost dobrá!
Přijde mi, že by byla velká škoda pokud by zmizela z českého internetového prostoru
tak ji pro jistotu alespoň takto zálohuji

Sorry lidovky za kopii

Knihovny už nemohou posílat naskenované články. Brání jim v tom autorská práva ...

Konec digitálních kopií v knihovnách? Ministerstvo kultury nezvládlo zaručit financování


Pokud si nazvy těchto časopisů pletete podobně jako já
jak si pamatuji který občas číst?
přeci ten první dle abecedy ;-)  ale vám bude chutnat třeba více ten druhý



Respekt a Reflex, jin jang české pravice

pondělí 2. listopad 2015 08:37
          Oba časopisy – RESPEKT i REFLEX jsou   stálicemi na českém týdeníkovém  nebi. Jejich čtenáři jsou převážně pravicoví, a přesto se oba vzájemně liší.

         RESPEKT je „měkčí“, citlivější vůči životnímu prostředí, citlivější vůči běžencům, více se zabývá  uměním, literaturou a přírodou. Dlouhodobě však vyjadřuje nechuť vůči politice ODS. Dodnes nemůže přijít na jméno  premiéru Nečasovi a nekriticky obdivuje státního zástupce Ištvána. Preferuje Karla Schwarzenberga a poslance za TOP 09. Jeho ilustrátor Pavel Raisenauer vdechl časopisu neopakovatelný ráz a  charakter časopisu dotváří i něžný genderový komiks Lely  Geislerové.

          REFLEX je (bývá) „tvrdší“, na globální oteplování si nehraje, uvědomuje si rizika uprchlické krize, originálním způsobem komentuje současné i minulé politické události. Při pádu vlády se jednoznačně zastal premiéra Nečase a zjevně odsoudil Ištvánův amatérismus. Vytrvale kritizuje českou levici, Paroubkem počínaje a Zemanem konče, stejně jako Babišovu pseudostranu ANO. „Zelený Raul“ Štěpána Mareše se stal pojmem – jedním z nejtvrdších a nejvyhledávanějších politických komiksů.

           Časopisy RESPEKT i REFLEX se vzájemně doplňují, co jednomu chybí, druhému přebývá. Přiznám se, že dříve jsem četl pravidelně jenom ten první. Druhému jsem přišel na chuť teprve před dvěma lety a dnes vzdávám hold oběma. Skvěle obsazené redakce se stálými komentátory jsou zárukou trvalého  brainstormingu, který nenechává  usnout ani jednu redakci na vavřínech. Jsou intelektuální základnou české pravice, jejíž myšlenky rozebírají, prosazují i konfrontují.
Jsou jako JIN a JANG, které se ve svých protikladech  prolínají a dynamicky proměňují. Buďme rádi, že v České republice máme takové časopisy, které nezávisle na sekretariátech politických stran jsou schopny obhajovat a prosazovat pravicový pohled na řešení problémů každodenního života.


 P.S.: Aby nebylo pochyb, pod pojmem pravicových hodnot si představuji  více svobody, více zodpovědnosti, méně státu, menší daně, méně regulací a  méně přerozdělování.
Vít Šlechta





Vít Šlechta

Vít Šlechta
Komentáře k současnému politickému a společenskému dění v ČR.
MUDr. Vít Šlechta, nar. V r. 1963 v Pardubicích. Praktický a protialkoholní lékař, promoval v r. 1988 na LF UP v Olomouci. Dlouholetý komunální politik a aktivista v občanských sdruženích, člen ODS. Usiluje o rehabilitaci politické angažovanosti jako občanské ctnosti. V podzimních volbách 2012 kandidoval do krajského zastupitelstva Libereckého kraje a v podzimních volbách 2013 kandidoval za ODS do parlamentu ČR

REPUTACE AUTORA:
10,52

Seznam rubrik

Tipy autora











selský rozum, přírodní zákony, fyzikální zákony vs "nová" levice





1 komentář:

Steven Rivera řekl(a)...

"Bearings for Use
Orally: If you are recommended Buy isotretinoin 30 mg online in oral structure, gulp down the entire container with a glass of water. Take TRETIVA 30MG CAPSULE with food to keep away from stomach upset. Try not to break, pound or bite it. Topically: Use TRETIVA 30MG CAPSULE as endorsed by your PCP. Clean up prior and then afterward applying TRETIVA 30MG CAPSULE. Prior to utilizing it, attempt to spotless and dry the impacted skin region. Wash the face with gentle cleanser and wipe the skin off. Take a limited quantity of TRETIVA 30MG CAPSULE on the fingertip and apply as a flimsy film on the perfect and dry impacted region. Keep away from contact of TRETIVA 30MG CAPSULE with nose, mouth, eyes, ears or vagina. In the event that TRETIVA 30MG CAPSULE interacts with these spaces inadvertently, flush with water completely.
"