29. února 2016

Revize komínu - kominík oprávnění

Revize komínu - kominík oprávnění


Je kominík, který nabízí revizi komínu, k provedení revize oprávněný?


Seznam revizních techniků spalinových cest

Povinnost provedení revize spalinové cesty upravuje zákon č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o požární ochraně) a důvod k jejímu provedení potom vyhláška č. 34/2016 Sb., o čištění, kontrole a revizi spalinové cesty.

Je nutné proto rozlišovat povinnost provádění kontroly (provádí držitel živnostenského oprávnění v oboru kominictví v pravidelných intervalech dle zákona o požární ochraně) a revize spalinové cesty (provádí držitel profesní kvalifikace Kominík – Revizní technik spalinové cesty) pouze z důvodů uvedených v § 3 vyhlášky č. 34/2016 Sb.

Na začátku roku 2016 došlo k převodu agendy kominických profesí z Ministerstva průmyslu a obchodu na Ministerstvo vnitra – generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky (dále jen MV–GŘ HZS ČR).
MV–GŘ HZS ČR z hlediska této funkce si dalo za cíl umožnit objednateli revize spalinové cesty zkontrolovat si, že daný revizní technik spalinových cest je oprávněn dle zákona o požární ochraně tuto činnost provádět.

Uvedená aplikace vyhledávání revizních techniků spalinových cest slouží pouze ke kontrole, zda je revizní technik oprávněn vykonávat revizi spalinové cesty.

Zde zadáte číslo osvědčení, jméno, příjmení



může "kominík" provádět čištění a kontrolu spalinové cesty







komín, kopení, požár

1 komentář:

Steven Rivera řekl(a)...

Uses of Vermact-6 Tablet 4's
Strongyloidiasis (a threadworm infection), onchocerciasis (a worm infection)
Medicinal Benefits
Buy vermact 6 mg online is an anti-parasitic medication. It can kill the parasites by acting on the nervous system. It starves the worms by inducing paralysis, consequently leading them to death. In the case of strongyloidiasis, it kills the parasites present in the intestine completely treating the infection. In the case of onchocerciasis, it can only control the infection as it can kill the developing worms but not the adult worms.