1. března 2023

Zdravé hodnoty

Zdravé hodnoty 


3 Dangerous Lies About Women: Paul Washer Sermon Jam






3 nebezpečné lži o ženách: Paul Washer Sermon Jam

1. Tři nebezpečné lži o ženách jsou: feminismus, romantika a snaha být jako muži.
2. Feminismus je lží, protože snaží se převrátit Boží řád pro muže a ženy.
3. Romantika je lží, protože klade důraz na pocitovou záležitost namísto závazku a oddanosti.
4. Snaha být jako muži je lží, protože ženy by měly být hrdé na to, že jsou ženy a měly by se snažit plnit svou jedinečnou roli, kterou jim Bůh určil ...




 
Woke a Společnost




Jordan Peterson: “There was plenty of motivation to take me out. It just didn't work"
 | British GQ






CIU Chapel || Paul Washer - Justice, Mercy, and Vindication
Columbia International University




A jako zvíře
honíš se za bohatstvím, slávou a zábavou ...



McBLOG: 'Cancelling' the Bible





Proč jsou konzervativci šťastnější a liberálové neurotičtí?

23. března 2023




Jordan Peterson's Greatest Debate (He Is A Genius)





Jordan Peterson vs. Cathy Newman 
Jordan Peterson debate on the gender pay gap, campus protests and postmodernism
Channel 4 News



Jak to v 5 bodech zjednodušeně (či zkratkově?) vidí ChatGPT?

Peterson a jeho "vyrůstni už konečně": Jordan Peterson říká, že dospělost je klíčová. Pokud to někdo nechápe, skončí jako hořký, zahořklý člověk, který je k ničemu jak sobě, tak ostatním. Jeho rady, ač původně nebyly mířeny jen na mladíky, si našly cestu hlavně k nim. Důvod? YouTube je plný chlapů, takže není divu, že tam Petersonův odkaz našel úrodnou půdu.

Co si Peterson myslí o rozdílech ve mzdách mezi pohlavími?: Peterson se pouští do rozboru genderové mzdové propasti, ale říká, že to není tak jednoduché, jak se na první pohled zdá. Tvrdí, že když to rozložíme na faktory jako věk, profese nebo osobnost, zjistíme, že gender není jediný důvod rozdílů ve výplatních páskách. Podle něj jsou ženy obecně mírnější, což může ovlivnit, jak dobře si vedou při vyjednávání o platu.

Krize mužnosti a jak to vidí ženy: Podle Petersona spousta kluků touží po radách, jak se v životě posunout, protože jich mají málo. Když přijde na vztahy, argumentuje, že ženy si nejspíš nebudou přát za partnera někoho, kdo se neumí postarat sám o sebe. Tvrdí, že vztah, kde jeden dominuje, nemůže dobře fungovat a že to pro obě strany skončí špatně.

Postoj k postmodernismu a jeho vliv na společnost: Peterson útočí na akademické kruhy, které se staví proti mužům a jsou zaslepené postmoderními a neo-marxistickými ideologiemi. To vše podle něj deformuje pohled na západní kulturu jako na něco zákeřně utlačujícího. Také říká, že snaha o rovnost výsledků je slepá ulička, což ukazuje příklad Skandinávie.

Peterson, genderová zájmena a svoboda projevu: Peterson se brání proti nařízení vlády týkající se používání genderových zájmen, ne že by měl něco proti respektování preference jedinců, ale spíše má problém s překročením pravomocí státem. Když mluví o společenských hierarchiích, používá příklad s humry, aby ukázal, že naše společenská struktura není jen výmysl lidské společnosti, ale má kořeny v biologii.



Jordan Peterson: “There was plenty of motivation to take me out. It just didn't work" | British GQ


Jak to v 5 bodech zjednodušeně vidí ChatGPT?

Peterson vs. alt-right bordel: Peterson dává jasně najevo, že s alt-right má tak akorát společný počet followerů na sociálních sítích, ale jinak s nimi nechce mít nic společného. Ačkoliv jeho knížka "12 pravidel pro život" a YouTube kanál táhnou lidi jako med, odmítá, že by to dělal proto, aby někomu prodával nějakou ideologickou břečku.

Genderové přetahování a historický vývoj: Rozplétá, jak jsme si vymysleli, že chaos je ženský a řád mužský, a vysvětluje, že to není nic, za co by muži nebo ženy měli dostávat po uších. Změny ve společnosti přičítá spíš vědeckým objevům typu antikoncepce a zákonům, než mužům, kteří se snaží ženy držet pod pantoflem. To, že ženy dnes můžou dělat skoro cokoliv, vidí jako výsledek technologie a právních změn, ne jen nějakého mužského osvícení.

Vzdělávací systém jde do háje: Když se dostane k tématu univerzit, Peterson nemá rád, že za vysoké školné dostávají studenti spoustu ideologického kecu a málo užitečného vzdělání. Je naštvaný na to, jak školy podléhají trendům jako identity politika, postmodernismus a neo-marxismus, které podle něj kazí nejen vzdělání, ale i celou společnost.

O osobních vztazích a společenských dilematech: Peterson hodně mluví o tom, jak je důležité mít v životě dobré příklady, obzvlášť pro kluky, kteří vyrůstají bez otce. Rozvede to na téma, jak někteří lidé si vybírají partnery, u kterých mají pocit, že je můžou ovládat, ale to podle něj vede jen k neštěstí. A když už jsme u peněz, tak si myslí, že bohatí by měli víc přispívat na daních, aby se snížila propast mezi bohatými a chudými.

Klimatické změny a co s nimi: Peterson bere téma klimatických změn trochu s rezervou, nekupuje celou tu paniku kolem globálního oteplování. Myslí si, že příroda a technologie jsou plné překvapení a že řešení může přijít odkudkoliv, třeba jako ten shale gas, co nikdo nečekal. A když se baví o tom, jak společnost přistupuje k homosexualitě, zdá se, že by chtěl, aby všichni hráli fér a byli součástí "stejné hry", což je docela rozumný postoj, jak se pokusit mít společnost, kde se lidé cítí víc zahrnutí.



Jordan Peterson | Full Address and Q&A | Oxford Union - YouTube

00:00 - 28:38

Jak tuto výseč v 7 bodech zjednodušeně vidí ChatGPT?

Rozbor hierarchie a jejího místa v politice: Peterson otevírá debatu o hierarchii jako takové, poukazuje na to, jak je tato struktura všudypřítomná, ať už mluvíme o mravencích nebo korporátních magnátech. Vysvětluje, jak hierarchie nejenže formují naše sociální a pracovní prostředí, ale jak se promítají i do našich politických názorů. Lidé s různými temperamenty k hierarchiím přistupují odlišně, což se odráží v politickém spektru od konzervativců po liberály.

Nezbytnost pohybu vpřed pro přežití: Zdůrazňuje, že každá živá bytost, od bakterie po člověka, je naprogramovaná hledat cíle - ať už jde o potravu, bezpečí, nebo smysl života. Peterson to bere dál a tvrdí, že tento pohon není jen biologický imperativ, ale že se dotýká i našeho vnitřního pocitu spokojenosti a smysluplnosti existence.

Hierarchie ve službě hodnot: Jakmile se pustíme do honby za tím, co považujeme za hodnotné, nevyhnutelně vytváříme hierarchie založené na kompetenci. Peterson tady rozvádí, že se to netýká jen práce nebo sportu, ale i zdánlivě subjektivních oblastí jako je umění. Hierarchie jsou podle něj přirozeným důsledkem našeho sociálního uspořádání.

Rozdílné pohledy na hierarchie a nerovnost: Tady Peterson nabízí perspektivu, že konzervativci vidí hierarchie jako základní kámen společnosti, zatímco liberálové poukazují na nerovnosti, které z těchto struktur vyplývají. Obě strany mají podle něj svou pravdu, a společnost potřebuje najít způsob, jak tyto dva pohledy skloubit.

Vliv osobnosti na politické názory: Zajímavě se rozplývá nad tím, jak různé osobnostní rysy vedou lidi k různým politickým přesvědčením. Konzervativci jsou podle něj ti, kdo dokážou efektivně fungovat v dobře nastavených systémech, zatímco liberálové jsou ti, co hledají nové cesty a možnosti.

Hledání hodnot a smyslu jako odpověď na utrpení: Zde Peterson nemá problém říct, že život je boj a často i utrpení. Ale tvrdí, že právě v hledání hodnot a věcí, které pro nás mají smysl, najdeme nástroj, jak s tímto utrpením bojovat a možná i něco většího - transcendentno.

Útok na politickou korektnost a klanovost: Peterson se tady rozohní proti politické korektnosti a její tendenci rozdělovat společnost do nepřátelských táborů. Místo toho prosazuje idea individualismu, kde každý člověk má svou nezastupitelnou hodnotu a zodpovědnost. Kritizuje univerzity a další instituce za to, že podporují kmenové myšlení na úkor individuality.











Sebepoškozování 
Na sebepoškozování vzniká závislost, pro děti je to úleva, říká terapeutka

„Jak dlouho byste chodili se zlomenou nohou a předstírali, že se nic neděje?“ ptá se terapeutka Roksana Táborská. Na léčbu zlomené duše však musí pacient často čekat.

 

Děti potřebují rodinu, ne ústav, vyzývá Rowlingová

Children Need Families Not Orphanages










Milan Mikulecký: Rusko je něco jako tupý vyhazovač před barem, Čína exekutor v bílém límečku

 
Jeden bezpečnostní expert odešel, jiný přichází. Kdo je Milan Mikulecký, kde se vzal a proč si protiřečí



MASS PSYCHOSIS - How an Entire Population Becomes MENTALLY ILL





Strategické bombardování civilní infrastruktury nikdy v žádné válce nepodlomilo morálku protistrany, říká v rozhovoru psycholog Daniel Štrobl









Nástroj pro eventy - eventee


Žádné komentáře: