31. srpna 2022

Druhy a značení ne jen polské mouky

Značení Polské mouky - Od dawna szukałam po internecie mąki

Míša speciál


Z której mąki będzie najlepszy domowy chleb, a z której ciasto?
Do czego się nadaje dany typ mąki?
Oznaczenie na opakowaniu.
I czym sie od siebie różnią.


Mąka pszenna - Mouka pšeničná

jasna
450 dortová mouka
500
550

szara
650
750
850
1050
1850

ciemna
2000     Mąka razowa - Celozrnná mouka
3000
 

Mąka orkiszowa - Špaldová mouka
630
1100
2000
 

Mąka żytnia - Žitná mouka
720
2000


Typ
750 chlebová mouka
2000 celozrnná hrubá

lehké dorty - lekkie ciasta
kynuté těsto - ciasto drozdzowe




https://pl.wikipedia.org/wiki/Kategoria:Mąki



Puszyste ciasto drożdżowe z rabarbarem - Nadýchané kvasnicové těsto s rebarborou 
500 - 550



pšeničná mouka typu 500 - 550

https://www.youtube.com/c/Orchideli





Typy označení české mouky

T 400 – mouka pšeničná výběrová polohrubá
T 405 – mouka umletá ze zrna, ze kterého byl odstraněn klíček a obal.
              Nejsvětlejší typ celozrnné mouky.
T 450 – mouka pšeničná polohrubá
T 512 – mouka pšeničná pekařská speciál
T 530 – mouka pšeničná hladká světlá
T 550 – mouka pšeničná polohrubá světlá
T 650 – mouka pšeničná hladká polosvětlá
T 700 – mouka pšeničná světlá, chlebová
T 960 – mouka žitná chlebová
T 1000 – mouka pšeničná tmavá, chlebová
T 1050 – mouka pšeničná chlebová
T 1150 – mouka chlebová
T 1700 – mouka žitná celozrnná
T 1800 – mouka pšeničná celozrnná, hrubá, jemná






Desery Ciasta - Dezerty Dorty
Ciasta
Sprawdzone przepisy na najlepsze ciasta! - Osvědčené recepty na ty nejlepší dorty, koláče, buchy


Chłodnik litewski -studená polévka z červené řepy
barszcz – boršč z řepy
Pieorgi


Domowe wypieki - Domácí koláče

Przepisy Ciasto z owocami - KuchniaLidla.pl  Lidl.pl




Chléb už nekupuji! Vyzkoušela jsem recept na turecký chléb! Turecký chléb Ekmek - YouTube







Bloomberg - Doomberg
https://doomberg.substack.com



Jak na zdravější cukroví? Stačí ubrat cukr a přidat živiny. Vyzkoušejte naše recepty






Žádné komentáře:

Okomentovat