Mistr Málek
Utopenci ze špekáčků, budete je milovat!
Jednoduchý recept na utopence. Budeme potřebovat špekáčky, cibuli, ocet, cukr, sůl, pepř, nové koření, chilli papričku, bobkový list.
Masovka, vepřovka, vepřové ve vlastní šťávě
Děláme zásoby na horší časy. Maso ve vlastní šťávě z plece. Jednoduchý recept. Zvládne to každý. Plec, drcený kmín, pepř.
Dáváme ale jen 1,7 dkg soli na jeden kg masa (nejlépe alpskou, nebo himalájskou).
Postup zhruba stejný, jen dávám ještě navíc na dno kousek kůže, tak 5x5 cm .
Do malé jeden do velké (700 ml ) klidně 3 kousky.
Kůže se po třech hodinách vaření úplně rozpustí a vytvoří krásnou průsvitnou želatinu. Maso je pak ještě chutnější.
A pokud se ptá někdo na to, jak taková masovka dlouho vydrží ? Pokud je uložena v chladném, ne vlhkém špajzu, nebo sklepu, tak i několik let. I po 2-3 letech (pokud dobře drží víčko je po otevření masovka jak čerstvá.
Ještě k tomu domácí chlebíček, trochu cibule a přežijete karanténu i lockdown..
Jaternice / Jitrnice (ruční plnění, špejlování)
Jaternice nebo také často pod špatným názvem jitrnice. Postup na přípravu této zabíjačkové pochoutky, včetně ručního plnění, narážení narážečkou, špejlování.
Vše o broušení nožů co potřebujete znát | Jak se brousí nůž podle profíka | Jak se starat o nůž
Tlačenka - rodinná receptura starší 100 let!
Netradiční sekaná s medvědím česnekem
Sekaná v pečícím papíru s medvědím česnekem.
Libová tlačenka z plece / die Presswurst
Tlačenka z plece
Zabijačkový guláš
Zabijačkový vepřový guláš. Pochoutka nejen pro řezníky. Gulášek obsahuje droby z prasete (játra, srdce, ledvinky, jazyk).
Játrový sýr
Játrový sýr pro gurmány, vyrobený z kvalitních surovin.
https://www.youtube.com/c/MistrMálek/videos
Test vepřového ve vlastní šťávě: menší producenti porazili velkovýrobce o parník
uzenář
recept
recepty
dobroty maso řezník zabíjačka
Žádné komentáře:
Okomentovat