13. června 2019

Svíčková omáčka

Svíčková je sice druh masa (některé málo namáhané svaly, podobné svícím)


Znáte ale třeba svíčkové řezy
Němci je nazývají Lendenbraten,
Rakušáci Lungenbraten, a anglicky to jsou Beef tenderloin



Svickova na smetane – Beef Sirloin with Cream Sauce


Staročeská svíčková bez masa


Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky



složení může vypadat třeba takto

1-3 lžíce másla
1-2 cibule
cca 800 g kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel)
4-6 ks bobkového listu
8-12 kuliček nového koření
cca 1 dcl octu
250 ml smetany na vaření

na oleji / másle uděláme cibuli (necháme ji zesklovatět)
na ní dáme všechnu zeleninu a koření, restujeme a občas promícháme + zalejeme octem
cca 10 minut

pokud ji vaříme bez masa tak pokračujeme dokud zelenina nezměkne
odstraníme bobkový list a nové koření a rozmixujeme

a můžeme se začít olizovat :)











recept

1 komentář:

  1. lidocaine spray an overdose of numbing medication can cause fatal side effects if too much of the medicine is sponged through your skin and into your blood. Overdose symptoms may include uneven heartbeats, seizures, restricted breathing, coma, or respiratory failure.

    OdpovědětVymazat