30. března 2015

A před námi je štěstí

A před námi je štěstí


A před námi je štěstí

autor: Wolfgang Bauer
15 / 02 / 2015

Přečtěte si více na: http://reportermagazin.cz/a-pred-nami-je-stesti/



Krupař: Vedle mě se topila holčička, uprchlíkům jde o život

22. 4. | Obchod s lidmi je často podobný cestovní kanceláři, spíš než o peníze ale přijdete o život, tvrdí fotograf Stanislav Krupař. Při hrůzostrašné cestě s uprchlíky prý bojoval, aby se z něj nestalo zvíře.


Über das Meer - Mit Syrern auf der Flucht nach Europa
Eine Reportage. Mit Fotos von Stanislav Krupar


MY ESCAPE TO EUROPE







 







 
 
 
Hostem Jana Rosáka v pořadu Tandemu byl fotograf Stanislav Krupař. Dozvěděli jste se od něj třeba, jakou vystudoval vysokou školu, co ho zavedlo do Somálska nebo kolik času už pobyl v Rusku a co ho tam táhne.
 



Rozhovor s fotografem Stanislavem Krupařem

Letos jste vyhrál kategorii Reportáž se sérií: Přes moře do Evropy (cesta syrského uprchlíka Anase, z egyptské Alexandrie do Evropy). Jak se Vám podařilo se ke skupině uprchlíků dostat?




Stanislav Krupař, fotograf

Ošklivě řečeno nebýt živelných pohrom, válek, sociálních a etnických nepokojů, těžko si představit, které fotografie by zaujímaly první místa v české obdobě fotografické soutěže World Press Photo. Ani rok 2011 není výjimkou, tentokrát se do popředí zájmu fotografů a nakonec i hodnotící komise soutěže Czech Press Photo dostaly události ve Šluknovském výběžku, konkrétně ve Varnsdorfu. Česká fotografie číslo jedna vznikla na začátku září tohoto roku a jejím autorem je Stanislav Krupař. Vítejte u Dvaceti minut Radiožurnálu, přeji vám dobré odpoledne. A fotograf Stanislav Krupař pracující pro týdeník Reflex je hostem příštích dvaceti minut...



Sýrie jako Afghánistán?
  
This Is What It's Like to Flee to Europe With Syrians

Wolfgang Bauer

The journalist Wolfgang Bauer and the photographer Stanislav Krupar accompanied Syrian refugees from their hiding spots in Egypt on a refugee boat to Europe. The journalists grew beards and acquired new identities. The traffickers could not know who they really were. The transit failed; they were arrested by Egyptian police on Nelson Island -- and deported as Europeans. Some of the other refugees later made the crossing. And they called Bauer. If you believe their trouble with the authorities ended in Europe, you are wrong... more




Tam, kde se trhá Irák

Přečtěte si více na: http://reportermagazin.cz/tam-kde-se-trha-irak/


Verloren am Ende der Welt







Žádné komentáře: