6. ledna 2009

how to survive přežít - bezpečnost security

how to survive přežít - bezpečnost security

Jak přežít na silnici

How to Survive a Car Collision
How to Survive a Car Accident

How to Survive a Heartbreak and Breaking Up

How to Survive a Car Accident as a Pedestrian


How to Survive in the Wild

How to Survive in the Desert

How to Survive in London and enjoy it

How to Survive an Earthquake

How to Survive an Affair

How to Break Up with Your Girlfriend Nicely


How to Survive Waterboarding
Waterboarding 101: Inside the Secret School Where US Forces Learn to Survive Torture





Jak přežít v přírodě?

Voda


Máte-li nedostatek vody, použijte vodu z nejbližšího pramene nebo vodního toku. Naleznete jej obvykle v každém větším údolí. Při hledání se zaměřte na charakter vegetace a vlhkost půdy (čím zelenější tráva a vlhčí půda, tím blíže je vodní zdroj). V našich klimatických podmínkách se stává jen výjimečně, že potoky nebo prameny vyschnou. Pokud ale najdete vyschlý potok, vydejte se po proudu, voda se jistě brzy objeví v některém přítoku. Vodu nejprve prozkoumejte (zrakem a čichem, např. je-li v korytě nažloutlá pěna, voda je chemicky znečištěná), potom ochutnejte. Máte-li možnost, vodu před požitím každopádně převařte.
V zimě je možné získat vodu rozpuštěním sněhu nebo ledu. Po rozpuštění tuto vodu převařte. Podle zkušeností je lepší rozpouštět led než sníh, jeho rozpouštění je efektivnější při stejné spotřebě tepla v poměru k získanému množství.
Dalším možným způsobem získání vody je zachytávání dešťové vody a její následné převaření.


Potrava

Možnost získání potravy v přírodě je dost podstatně ovlivněno ročním obdobím. Na jaře, v létě a na podzim se dají se sbírat různé plody jako jsou lesní jahody, borůvky, maliny a ostružiny, jablka, hrušky, třešně, atd. Může vám pomoci také sběr hub. Další možností je lov ryb.
V zimě máte jen velmi omezené možnosti získání potravy. V krajním případě lze ještě jíst:
jídlo z vnitřní kůry stromů (např. břízy, osiky, topolu, většiny borovic, vrby a javoru červeného) - je dobrá syrová, vařená, a poslouží na přípravu čaje. Skladujte do zásoby nasušené proužky kůry.

borovice: Hledejte semena a kořeny které jsou bohaté na tuk a proteiny a mějte je první na seznamu rostlin pro přežití. I semena v šiškách dalších jehličnatých stromů jsou bohatá na tuk a proteiny

čerstvé jehličí jehličnatých stromů: svařte je na čaj, má vysoký obsah vitamínu C.

žaludy, ořechy, kaštany: Ze všech jsou dobrá syrová a pečená jídla. Pokud jsou hořké, vyluhujte (rozemelte je a namočte) kyselinu tříselnou (tanin)... 

 
Jak přežít setkání s medvědem?


 
Survival, přežití


Jak přežít By McNab Chris

Přežít! - základní prostředky


Soupravy pro přežití


Pro přežití v přírodě i městě



Jak přežít?

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Stanislav Komárek: Přezimování aneb Jak přežít temnoty

http://hn.ihned.cz/c1-40823180-prezimovani-aneb-jak-prezit-temnoty

buy zhewitra 40 mg online řekl(a)...

<a href='https://www.dose pharmacy.com/zhewitra-40mg-tablet">vardenafil 40 mg </a> is to treat Erectile Dysfunction or Impotence in men. it works by relaxing the muscles around the blood vessels in the penile region and causes blood to flow to the male organ. it relaxes muscles of the blood vessels and increases blood flow to particular of the body.