26. března 2007

Globální neklimatické změny a Evropa

Evropa na čele boje s klimatem

Namísto aby se Evropa více orientovala na zajištění budoucí prosperity a bezpečí svých občanů, paradoxně se rozhodla stanout v čele boje proti globálnímu oteplování. Do tohoto nejistého podniku je ochotna investovat spoustu peněz svých daňových poplatníků. Nehledí přitom na velmi podstatnou skutečnost, že ostatní tak nečiní.
Amerika jde zatím - navzdory svému guruovi boje s klimatem Albertu Arnoldu Goreovi – vlastní cestou, v níž se spoléhá hlavně na nové úsporné technologie. Rusko neskrývá, že hodlá na úsilí ostatních zbohatnout, aniž by cokoli samo do ochrany ovzduší investovalo.
Čína na klima vůbec nehledí a urychleně staví uhelné elektrárny, aby stačila pokrývat exponenciálně stoupající spotřebu elektřiny.
A rozvojové země mají rozhodně jiné starosti, než starost o globální oteplování. Dopad evropského snažení bude globálně vzato nulový.
Globální oteplování, které je navíc podle některých vědců jen málo ovlivňované lidskou činností, ale především přírodními a astronomickými cykly, nezastaví ani astronomické náklady, které to bude stát. Globalizace je ale realitou a v důsledku špatně zvolených priorit, nedostatku politické odvahy a nesmyslně utracených peněz se ... více -

více na téma globální oteplování -

1 komentář:

l řekl(a)...

cituji: Od kdy se jakákoliv slivovice vyráběla z lihu? Pak to není slivovice! Ať jde celá EU k čertu. Já chci referendum o vystoupení z EU, už mne celá ta pakáž v Brueselo, včetně těch našich přisluhovačů přestává bavit.
Za zásoby, protože jsme neodebrali od jejich zemědělců jejich nadnormazivní zásoby máme zaplatit pokutu. Od 1.ledna máme platit za uhlí a elektřinu ekologickou daň, která zdraží jak uhlí, tak elektřinu. A to jenom proto, že to odsouhlasili hlupáci a nemyslící tvorové v Brueselu. Ať táhnou k čertu a přestanou nám diktovat co smímea nesmíme. EU je neprávní celek, je to sdružení nezávislých států bez právní subjektivity, zatímco ČR je samostatným a nezávislým státem. Tedy by konečně měla svoji nezávislost začít projevovat i navenek a ne každou blbinu Bruselu odsouhlasit a implementovat do českého práva a obtěžovat a zatěžovat tak občany.

Slivovici nedáme, vzkázali Valaši evropským úředníkům
http://ekonomika.idnes.cz/slivovici-nedame-vzkazali-valasi-evropskym-urednikum-p1z-/destilaty.asp?c=A070403_042047_destilaty_pal